Kwekerij Esmeralda ziet spontanere groei en zwaardere bloemen met Multigrow gebera substraatpotten

Kwekerij Esmeralda uit Rijnsburg kweekt al sinds 2001 gerbera’s. De 5 hectare tellende kwekerij doet dat sinds 2018 op Multigrow gerberapotten en is daar erg tevreden over. Gerben Wessels, teeltmanager bij de gerberakweker, werkt er dagelijks mee en ziet spontanere groei en zwaardere bloemen sinds er op steenwol geteeld wordt. Aankomend seizoen wordt er circa 30% van de teelt gewisseld en dat gebeurt weer op Multigrow gerberapotten.

Overgestapt op Multigrow
Tot 2017 had de kwekerij problemen met uitval van planten door schimmelziektes. “We zijn toen veel soorten gerbera's op kokossubstraat gaan telen. Toch zagen we dat vakken op steenwol vaak een wat zwaardere kwaliteit leverden en wat spontaner groeiden. In excursiegroepen hoorden we goede verhalen over Multigrow steenwol,” vertelt Gerben. Na wat proeven gedaan te hebben, is er besloten over te stappen op steenwol. Gerben: “De resultaten van de proef en de voordelige prijs, waren uiteindelijk bepalend om in 2018 volledig voor Multigrow gererapotten te kiezen.”

Goede resultaten
Gerben: “Het eerste jaar op Multigrow substraat ging heel goed. De planten groeiden goed, de doorworteling was uitstekend en water geven ging makkelijker. We zien dat de planten vegetatief goed groeien en dat is toch een teken dat de plant makkelijk groeit. De planten hebben zo meer body en zijn dus weerbaarder. De steenwol is goed stuurbaar en we hebben weinig uitval van planten gehad. Ook de productie is goed als je dat vergelijkt met collega kwekers. We zijn dus erg tevreden over deze gerberapotten.”

Duurzame Multigrow Premium Cubes
De gerberapotten worden gevuld met cubes en afgedekt met een schijf, allebei gemaakt van Multigrow Premium steenwol. Deze steenwolsoort is geproduceerd met een natuurlijk bindmiddel en is daardoor milieuvriendelijk en duurzaam. Daarnaast houdt het langer water vast en heeft het een luchtige vezelstructuur, waardoor er een snelle inworteling en weggroei plaatsvindt.

Flexibiliteit Benfried
Benfried heeft de productie van de steenwolpotten in eigen beheer en is daardoor flexibel in productie en het afleveren ervan.
Gerben: “Wij laten de steenwolpotten afleveren bij de opkweker en dat gaat altijd in goed overleg met Benfried. De potten worden netjes aangeleverd. Het contact is goed en dat is de basis voor een goede samenwerking.”

Voor meer informatie:
Benfried 
Hooipolderweg 1
2635 CZ Den Hoorn
+31 (0)15 - 256 93 56
info@benfried.com
www.benfried.com/nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.