Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

World Horti Center in Zuid-Korea geopend

Afgelopen 18 januari is World Horti Center Office Korea in Sangju geopend. Dit kantoor is onderdeel van de Kyungpook National University. Op korte afstand hier vandaan bevindt zich the SmartFarm Innovation Valley (SFIV) waar studenten worden opgeleid tot ondernemer van de toekomst in de horticulture.

Bij de feestelijke opening waren onder andere de gouverneur van Gyeongsangbuk-do en burgemeester van Sangju en de directrice van World Horti Center Nederland aanwezig. De komende jaren wordt de samenwerking tussen de vestigingen in Zuid-Korea en Nederland verder geïntensiveerd. 

Feestelijke opening
Voor de regio Gyeongsangbuk-do is de opening van het World Horti Center kantoor een mooie stap. Tijdens de feestelijke opening waren dan ook veel belangrijke gasten aanwezig zoals de burgemeester van Sangju, de gouverneur van Gyeongsangbuk-do en een afvaardiging van de Nederlandse ambassade in Zuid-Korea, waaronder Gelare Nader, attachee van de landbouwraad en tevens landbouwadviseur Hojin Kang.

Vanuit Nederland waren namens World Horti Center directrice Puck van Holsteijn en operationeel manager Tessa Minnaard aanwezig, namens Lentiz Onderwijsgroep was dit Oscar Niessen. De opening trok veel Zuid-Koreaanse pers naar Sangju die alles op de voet hebben gevolgd en vastgelegd.

Het Westland van Zuid-Korea
De regio kan het best worden omschreven als het Westland van Zuid-Korea. Topteelten in deze regio zijn komkommers, aardbeien, paprika’s en tomaten. De provinciale overheid heeft als doel gesteld de komende jaren zelfvoorzienend te worden in voedselproductie. De samenwerking heeft een aantal belangrijke doelen:

  • transformatie van plastic kassen naar glas
  • inspireren van de nieuwe generatie telers
  • vergroten van het aantal hectare glastuinbouw per teler.

Directrice Puck van Holsteijn van World Horti Center Nederland zegt hierover: "Met de opening van deze vestiging worden de lijnen met Nederland korter en zullen we kennis delen, samen onderzoek doen naar technologische innovaties en talent opleiden."

Naast World Horti Center speelt Lentiz Onderwijsgroep een belangrijke rol. Zo zijn de eerste studenten al opgeleid, dit wordt de komende jaren verder uitgebouwd.

Vervolg samenwerking
Tijdens de opening is een contract ondertekend tussen de Kyungpook National University en World Horti Center. Hierin is afgesproken om voor in ieder geval drie jaar samen te werken, met de intentie dit voor langere termijn te doen. Het afgelopen jaar trok World Horti Center in Naaldwijk al veel bezoek uit Zuid-Korea. Puck van Holsteijn: "Met de vestiging in Korea is de relatie verder verdiept en is het vertrouwen uitgesproken dit de komende jaren verder uit te bouwen."

Het kantoor in de universiteit en het innovatie- en onderzoekscentrum is het begin van een World Horti Center in ontwikkeling. "In onze vestiging in Naaldwijk is het bedrijfsleven met meer dan honderd participanten sterk vertegenwoordigd. In de Koreaanse vestiging ontbreekt het bedrijfsleven nog, hier liggen dan ook kansen voor de toekomst."

Voor meer informatie:
World Horti Center
Europa 1
2672 ZX Naaldwijk, Westland
+31 174 385 600
[email protected] 
www.worldhorticenter.nl

Publicatiedatum: