Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

1 jaar later: Energieprotest glastuinbouw in Den Haag

Brengt het nog wat op? Dat werd 21 januari 2022 in Den Haag bij het Binnenhof gezongen tijdens het protest van de Nederlandse glastuinbouwsector om aandacht te vragen voor de energiecrisis.

Het protest was geïnitieerd door Glastuinbouw Nederland. Afgelopen zaterdag was het een jaar geleden. Van een fysiek protest met telers erbij kwam het sindsdien niet meer. Wel is men op andere manieren actie blijven voeren. Zonder dat het echt veel heeft opgeleverd. 

Daarover is frustratie, zoals ook te lezen valt in het voorwoord van het magazine dat ter gelegenheid van de Aardbeiendag van 11 januari 2023 uitgegeven is. Henny van Gurp, netwerkcoördinator zachtfruit van Glastuinbouw Nederland, en Jeroen Schwering, voorzitter van de landelijke LTO Gewascommissie Aardbei en bestuurslid van Stichting Aardbei Onderzoek, schrijven: 

"Tot frustratie van de sector halen lobbywerk, brandbrieven en petities tot dusver nog te weinig uit. Sommigen vrezen dat het kabinet opzettelijk treuzelt om een heimelijk doel te verwezenlijken: ‘creatieve destructie’ van de hele sector." 


Adri Bom-Lemstra legt op 21 januari 2022 minister Jetten de energieproblemen van de telers uit

Een muzikale start van het protest door het duo Komfort & Joy dat een actuele versie van het lied ‘Brengt ’t nog wat op’ van de Westlandse formatie De Kromme Jongens zong