Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Ook Vlaamse glastuinbouw verliest vertrouwen in de overheid”

Recentelijk keurde het Vlaamse parlement een wet goed die zegt dat subsidie voor geproduceerde energie binnenkort jaarlijks geëvalueerd moet worden. Deze subsidie was voorheen een zekerheidje, die nu onder de voeten van de tuinders wordt weggeslagen. "Behalve veehouders en akkerbouwers die de voorbije jaren het vertrouwen in de overheid verloren heeft daarmee ook de glastuinbouw alle reden tot overheidsargwaan", zo bericht Vilt. “De overheid komt hiermee terug op gemaakte afspraken waar bedrijven mede hun businessmodel op baseerden.”

In België gold de WKK de afgelopen decennia als schoon en werd gebruik ervan aangemoedigd met onder andere groenestroom- en warmtekrachtcertificaten. Deze certificaten worden nu 'uitgefaseerd' waar het gaat om nieuwe installaties, maar ook 'geviseerd'  voor bestaande installaties. Wat dat precies betekent is nog niet bekend, maar wel dat "de sector niet langer weet waar het aan toe is. De omvang van de energiecertificaten was altijd bekend en tuinbouwers konden hier hun businessmodel op bouwen. Dat valt nu plotseling weg”, aldus Hanne Leirs, adviseur Klimaat en Energie bij Boerenbond.

Lees hier verder op Vilt