Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ledenbijeenkomst regio Aalsmeer over warmtepotentie bodem en data-analyse

Er kwamen vijfentwintig ondernemers op een ledenbijeenkomst in de regio Aalsmeer van Glastuinbouw Nederland langs op 12 januari 2023. Uit de vele vragen bleek dat de presentaties over meten is weten, besparingsanalyses en warmtepotentie in de bodem de ondernemers aan het denken zetten, zo deelt Glastuinbouw Nederland in onderstaand kort verslag.

De bijeenkomst vond plaats bij Bunnik Bromelia in De Kwakel en werd mede mogelijk gemaakt door Kas als Energiebron. Robert Solleveld van Glastuinbouw Nederland en Kas als Energiebron mocht het spits afbijten en vertelde de aanwezigen over het nut van meten en wat daar de mogelijkheden allemaal van zijn. Aansluitend op het verhaal van meten is weten, ging Martin van Tol van LetsGrow verder hoe gemeten data kunnen worden geanalyseerd om er besparingen mee te bereiken.

Warmtepotentie van de bodem
Het tweede deel van de bijeenkomst was voor Bas Godschalk van IF Technology. Hij ging in op WKO, MTO & HTO in de glastuinbouw; wat zijn de kansen en uitdagingen? In zijn presentatie behandelde Bas Godschalk de verschillen en mogelijkheden van geothermie, WKO (Warmte koude opslag van lage temperatuur), MTO (middelhoge temperatuur opslag) en HTO (hoge temperatuur opslag), waarbij ook praktijkvoorbeelden werden benoemd.

Stof tot nadenken
Dat de onderwerpen aansloegen bij de aanwezigen blijkt ook uit de opmerking van Bas Godschalk: “Ik kijk terug op een leuke middag en avond. De presentatie was lekker interactief en ik was erg blij met de vele vragen die ik kreeg tijdens de presentatie en ook erna nog. Erg leuk, het onderwerp leeft blijkbaar behoorlijk."

Bron: Glastuinbouw Nederland 

Publicatiedatum: