Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dennis Hagens, Hagens Verpakkingen:

"Een derde opzetlocatie in het westen van het land staat nog wel op ons wensenlijstje"

Tholen - 2022 was voor Hagens Verpakkingen een jaar van extremen. "Voor het eerst in onze historie hebben we contracten open moeten breken, vanwege de extreme prijsstijgingen in de papierindustrie", vertelt Dennis Hagens. "Gelukkig hebben we onze klanten geen enkele keer nee hoeven te verkopen en hebben we ook onze volumes overeind gehouden en geen concessies hoeven te doen aan onze levertijden. Dat de papierprijs nu aan het dalen is, vind ik voor onze klanten alleen maar positief."

Dit jaar viert Hagens Verpakkingen haar 10-jarig jubileum. De historie van het bedrijf gaat echter al wat verder terug. In 2010 richtten LC Packaging en DS Smith gezamenlijk de firma OCN (Opzet Combinatie Nederland) op. Dennis Hagens, voorheen werkzaam in de champignonteelt, kwam in dienst als meewerkend voorman. In 2013 nam Dennis OCN over en werd Hagens Verpakkingen een feit. In het eerste jaar groeide het aantal opgezette dozen tot 5 miljoen.

Nieuwbouw Hines Fresh Park Venlo
Na een periode van gestage groei, volgde in november 2020 de verhuizing naar een nieuwe locatie op het Fresh Park-terrein in Venlo. Toen was Hagens echter al verwisseld van eigenaar. LC Packaging nam in januari 2019 een meerderheidsbelang in Hagens Verpakkingen. Vanaf dat moment werden de bedrijfsactiviteiten uitgebreid met de verkoop van karton (plano’s en dozen) en andere kartongerelateerde producten zoals Amerikaanse vouwdozen en punnets. "Wij verzorgen de verkoop voor LC in de regio. Met een breed assortiment variërend van punnets tot inlegvellen en hoeklatten kunnen we de klanten totaal ontzorgen op het gebied van karton."

"Voor ons was de intrede van LC Packaging een geweldige kans. Dat bleek afgelopen jaar wel toen de inkoopprijs voor papier plots met 40% steeg. Dan is het heel fijn als je een financieel sterke moederorganisatie achter je hebt staan. Voorheen zouden we eerst naar de bank moeten, nu konden we blijven bestellen. Met LC Packaging België als directe partner kunnen we bovendien putten uit de voorraad van hun twee opzetlocaties. Verder wordt onze hele back office, van de boekhouding tot ICT, door LC Packaging ondersteund, zodat wij ons kunnen focussen op onze core business."

IJzeren voorraad
Zo'n 80% van de omzet verdient Hagens binnen de AGF-sector. "Daar ligt ook mijn hart wel. De kartonmarkt is behoorlijk competitief, dus je moet altijd scherp aan de bal zijn. De snelheid van deze business vind ik fantastisch en daar zijn we volledig op ingespeeld. Klanten hoeven maar te bellen en mits het transport het toelaat, kunnen we direct leveren. De beste raad is voorraad en wij hebben hier voor iedere klant een ijzeren voorraad staan. Daarbij hebben we onze eigen werkwijze. Veel concullega's werken in ploegendiensten in een kleine hal met minder machines. Wij doen het net andersom door met een compact team te werken, maar dankzij onze capaciteit kunnen we in één ploeg werken. Door de ijzeren voorraad dagelijks op niveau te houden, creëer je rust. Wij hebben momenteel hier in Venlo zo'n twaalf medewerkers in vaste dienst en in de piek breidt dat uit naar twintig collega's. Overigens zijn we nog wel op zoek naar collega's."Waar voorheen de wintermaanden rustiger waren voor Hagens Verpakkingen, zorgen de laatste jaren de grote volumes importbessen van klanten voor een goede jaarrond spreiding van het werk. "Een aantal Nederlandse klanten hebben capaciteit tekort en zetten daarom hier hun voorraad neer. Ook verzorgen we het onderhoud en storingen van de machines die bij onze klanten staan", vertelt Dennis. Vandaag de dag worden op de nieuwe locatie van het bedrijf op Hines Fresh Park Venlo op jaarbasis zo'n 15 miljoen dozen met 26 opzetmachines geproduceerd. "Onze klanten zitten in een straal van 50 kilometer. Incidenteel hebben we wel een klantje verder weg, maar het is eigenlijk economisch niet rendabel om verder met lege dozen te rijden."

Ruimte in het westen van het land
Om aan de toenemende vraag te voldoen nam Hagens Verpakkingen per 1 juni 2022 de opzetactiviteiten van DS Smith bij FruitMasters in Geldermalsen over. "Het was ideaal om hier met een ervaren team te starten. De nieuwe locatie geeft ons extra opzetcapaciteit en heeft een strategische ligging voor het midden en noorden van Nederland", vertelt Dennis. De uitbreiding van de opzetlocaties smaakt inmiddels naar meer. "Met name in het Westen van het land liggen veel kansen. In die hoek hebben we nog niets. Dit jaar zal het nog niet gebeuren, maar het staat wel op ons wensenlijstje om in die hoek met een derde locatie aan de slag te gaan!"

Voor meer informatie:
Dennis Hagens
Hagens Verpakkingen
Venrayseweg 158
5928 RH Venlo
Mob: +31 (0)6 48284623
[email protected]
www.hagensverpakkingen.nl