Crisisupdate: Gasprijs sluit 2022 af op niveau van begin van het jaar

In de laatste week van 2022 liepen de gasprijzen verder terug, nadat al richting Kerst een gasprijsdaling op de TTF was ingezet. Er is momenteel gas te koop voor ruim minder dan 1 euro per kuub. Dat was even geleden.


De TTF-gasprijs voor februari 2023 t/m 30 december. Maandagochtend 2 januari lag de gasprijs op ruim 74 euro per megawattuur. Klik hier voor de actuele cijfers. De TTF day ahead-prijs ligt op 71,7 euro per megawattuur.

Als we ook nog even een korte blik op de elektriciteitsprijzen werpen, dan valt op dat ook die flink gezakt zijn. Op 30, 31 december en 1 januari lagen de APX day ahead-prijzen zelfs rond de 20 euro per megawattuur. Vandaag, 2 januari, liggen de prijzen voor de basisuren op net iets meer dan 131 euro per megawattuur. De BELPEX-prijzen liggen day ahead op ruim 125 euro. 


APX-elektriciteitsprijs day ahead via energiemarktinformatie.nl

Ondanks het reces kwamen er vanuit Den Haag nog wel twee gasvulupdates. Die van 30 december is hier terug te kijken

De Duitse vulgraad ligt ook op een voor deze winter geruststellend niveau, zo wordt op Twitter gedeeld.

Hoe meer gas er in de voorraden blijft zitten, hoe minder er dit jaar in de zomer gevuld moet worden. Desondanks voorspellen analisten dat het opnieuw een nerveuze zomer gaat worden dit jaar waarin met man en macht geprobeerd zal worden opnieuw de gasvoorraden te vullen. 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven