Doug Cole, D.S. Cole

"Leveranciers van jonge planten stelt teler in staat om trends te volgen"

Hoe beslissen telers welke rassen ze voor het komende seizoen willen telen? Leveranciers van jonge planten spelen daarin een grote rol. Van het aanbieden van nieuwe rassen tot het beschikbaar hebben van rassen die momenteel in de mode zijn, het is erg belangrijk dat zij hun productaanbod blijven updaten om het product van de kweker bij de teler en vervolgens op de markt te krijgen. 


Doug Cole in de kas

New Hampshire kweker en jonge plantenteler D.S. Cole bijvoorbeeld, heeft onlangs zijn jonge plantenassortiment bijgewerkt door te kijken naar de huidige trends van telers en consumenten. Met 1.700 soorten jonge planten in het assortiment heeft hij veel ervaring en in dit artikel legt eigenaar Doug Cole uit wat momenteel trending is. 


Links: Begonia Rex als jonge plant. Rechts: Begonia maculata als jonge plant 

Teler en consument in gedachten
Volgens Cole is het bij het samenstellen van een assortiment belangrijk om zowel de teler als de consument voor ogen te hebben. "Het product moet dus kwekervriendelijk zijn en klaar zijn als de consument actief koopt. De kweker wil succes binnen een redelijke termijn, dus is het belangrijk dat rassen de juiste groeiwijze hebben. De meeste vetplanten zien er bijvoorbeeld goed uit op een foto, maar het is belangrijk dat wij soorten kiezen die daadwerkelijk uitgroeien tot een volwaardig exemplaar, samen met de andere planten in de kas. Het kan geen jaar duren om een verkoopbare Echeveria te kweken."


Links: Pilea Peperomoides als jonge plant in een tray. Rechts: Ficus elastica Belize als jonge plant. 

Ondanks inflatie goede vraag 
Ondanks de huidige bezorgdheid over de inflatie, zijn consumenten nog steeds op zoek naar kleurrijke producten om hun buitenbakken mee te vullen en naar mooie kamerplanten voor thuis, legt hij uit. "Momenteel is er een goede vraag naar bloeiende planten en allerlei kamerplanten."

Naar welke soorten of categorieën is er nu dan veel vraag? Cole legt het hieronder uit.


Sunbeckia Carla

Zomer- en herfstproduct - Sunbeckia's 
"Er is altijd vraag van kwekers naar zomer- en herfstproducten die huiseigenaren willen kopen. Sunbeckia's voorzien in die behoefte met vriendelijk te kweken variëteiten met een aantal bloempatronen. Daarom hebben we, ook al hebben we een selectie Sunbeckia's, de vraag naar meer kleuren heeft ons ertoe aangezet het aanbod uit te breiden tot 6 unieke variëteiten," legt Doug Cole uit. 


Alocasia California. Klik hier voor meer bladplanten

Multifunctionele planten - Alocasias 
Een ander gebied waar vraag naar is, zijn kamerplanten, vervolgt hij. "Niet alleen de typische kamerplanten, maar de nieuwere categorie van bladplanten die voor meerdere doeleinden kunnen worden gebruikt; in huis en voor buiten in de zon of in de schaduw. Ik denk hierbij aan Alocasia's met interessante kleuren en patronen voor gebruik in huis. Er zijn nu genoeg groter groeiende Alocasia's voor buitenbakken."

Maar er zijn genoeg genera voor multifunctioneel gebruik die kwekers en consumenten nu gebruiken voor deze ruimtes, zowel binnen als buiten. "Ficus, Monstera, Philodendron, Hoya's, Chlorophytum en Senecios hebben allemaal hun plaats in verschillende omgevingen."


Monstera deliciosa

Herintroductie van oude variëteiten - Monstera deliciosa
"We begonnen het artikel met een focus op nieuwe variëteiten, terwijl we in werkelijkheid vaak oude variëteiten terugbrengen die jarenlang vergeten waren," legt Cole uit. "De gewone Monstera deliciosa was altijd beschikbaar. Het was een doorsnee plant, tot de kamerplantensector onlangs een opleving zag. Onze sector heeft het voordeel dat we planten kunnen hergebruiken in nieuwe marketingsituaties," besluit hij. 

Benieuwd naar het jonge plantenassortiment van D.S. Cole Grower? Klik hier voor de catalogus 2022-2023 en hier voor de programma-aanvullingen.

Voor meer informatie:
D.S. Cole Growers
251 North Village Road
Loudon, NH 03307, VS
Tel.: +1 603 783 9561
info@dscolegrowers.com
www.dscolegrowers.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven