Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Elektrische ketels gaan als warme broodjes over de toonbank"

Naar verwachting zullen de elektraprijzen de komende jaren extreem fluctueren, zowel binnen een etmaal als door het jaar heen. Door onbalans vergroot de vraag naar elektrische ketels in de glastuinbouw. Ook bij Bosman Van Zaal zien ze de vraag naar elektrische ketels de afgelopen maanden sterk toenemen. Alleen al de afgelopen maand zijn er bijna 10 e-ketels aangevraagd. Op het hoofdkantoor van Bosman Van Zaal zelf, dat in 2018 is gebouwd, wordt er ook gebruik gemaakt van een zelf geĆÆnstalleerde elektrische ketel. Het bedrijf is volledig gasvrij.

Overschot aan elektriciteit en opslaan van vermogen
Doordat er in Noord West Europa hard opgeschaald wordt met zowel zonenergie als windenergie, zal de onbalans alleen maar toenemen. Dit gaat inhouden dat elektra het ene uur heel duur kan zijn, om vervolgens een ander uur van de dag goedkoop of zelfs gratis te zijn. Bij veel kwekerijen was de WKK het hart van de energiemix (wel of niet terugleveren en belichten) en werd er aanvullend met een gasketel bijgestookt als de capaciteit van de WKK onvoldoende was. Gas stoken met een ketel zonder elektriciteit terug te kunnen leveren, is met de huidige gasprijzen nauwelijks een optie.

Extra wapen in de strijd tegen een hoge energierekening
Echter, de onbalans in elektra in combinatie met een elektrische ketel biedt de moderne glastuinbouw een extra wapen in de strijd tegen een hoge energierekening. De glastuinbouw is al decennialang effectief gebleken in het kunnen opvangen van pieken en dalen op energiegebied.

Goedkoop of gratis (of zelfs een negatieve inkoopprijs voor) elektra voor het opwekken en bufferen van energie kan substantieel bijdragen aan een lage energierekening.

Al meer dan 15 jaar ervaring met elektrische ketels
Bosman Van Zaal heeft al meer dan 15 jaar ervaring in het integreren van elektrisch ketels in de energiemix van bedrijven, waarbij Bosman Van Zaal zowel de berekening, de plaatsing en aansluiting, als het energiemanagement kan faciliteren. 

Voor meer informatie:
Ben van der Heide
Bosman Van Zaal
BraziliĆ«laan 4 
1432 DG Aalsmeer
+31 297 344 344 
info@bosmanvanzaal.com
www.bosmanvanzaal.com

Publicatiedatum: