Effecten diverse biostimulanten getest in chrysant

Eind november is Vertify in opdracht van Glastuinbouw Nederland een screeningsonderzoek gestart. Daarbij zijn de effecten getest van biostimulanten op gewasontwikkeling, productie en kwaliteit bij tuinbouwgewassen geteeld onder klimaatomstandigheden met gereduceerde stooktemperaturen.De proef wordt uitgevoerd op het toetsgewas chrysant en is opgezet in vier onderzoeksafdelingen van Vertify op het WHC in Naaldwijk. Het doel van het onderzoek is bepalen welke effecten deze biostimulanten hebben op de gewasontwikkeling van tuinbouwgewassen, geteeld bij verschillende kastemperaturen. In totaal worden dertien verschillende biostimulanten meegenomen in dit onderzoek.

Temperatuurinstellingen
Door de stijgende energieprijzen worden er door telers bij verschillende gewasgroepen gereduceerde temperatuurinstellingen aangehouden. De onderzoeksvraag hierbij is of er biostimulanten zijn die de negatieve effecten van lagere stooktemperaturen op de gewasontwikkeling kunnen compenseren.

De methodieken, spuitintervallen en werkingsmechanismen zijn per biostimulant verschillend en zijn in nauw overleg met de betreffende producent besproken. De proef wordt naar verwachting begin februari afgerond.

Het onderzoek wordt gefinancierd via het gewasoverstijgend onderzoeksprogramma Plantgezondheid en Kennis in je Kas (KijK).

bron: Glastuinbouw Nederland, tekst: Jeroen Sanders – Vertify


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven