Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

6% loonsverhoging eindbod Plantum voor nieuwe Cao Tuinzaadbedrijven

Plantum en de vakorganisaties CNV Vakmensen, De Unie en FNV voerden op 16 december hun vierde overleg voor een nieuwe Cao Tuinzaadbedrijven. Op tafel ligt inmiddels een eindbod vanuit Plantum voor een loonsverhoging van 6%. Het gaat om een eindbod voor een cao voor 12 maanden die loopt tot 31 december 2023. 

Als de leden van de vakorganisaties dit eindbod accepteren gaan de salarisschalen en de feitelijke salarissen van de groepen A t/m H per 1 januari 2023 met 6% omhoog met een minimumverhoging van € 160,00.  Dit betekent dat als de 6% verhoging minder dan € 160,00 bedraagt, het salaris, op basis van een fulltime dienstverband, dan met € 160, = bruto per maand stijgt.

Medewerkers die per 1 januari 2023 minimaal 12 maanden in dienst zijn ontvangen daarnaast een eenmalige bruto uitkering van € 500,00. Dit bedrag wordt uitgekeerd in januari 2023. Voor deeltijd medewerkers is deze vergoeding naar rato van de omvang van het dienstverband. Werknemers die korter dan 12 maanden in dienst zijn ontvangen deze eenmalige uitkering naar rato van de lengte van het dienstverband.

De vakorganisaties hebben gemeld dat zij het eindbod gaan voorleggen aan hun leden en laten uiterlijk 5 januari as. weten of ze instemmen met dit eindbod. Na 5 januari belooft Plantum over de uitkomst te informeren. 

De tekst van het volledige eindbod is hier te downloaden.

Bron: Plantum 

Publicatiedatum: