Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Modulerend aansturen van led-belichting nu mogelijk

Onlangs lanceerde Priva de nieuwe softwareversie 914 voor de Priva Connext. Met de update worden de functionaliteiten van de geavanceerde klimaatcomputer uitgebreid met bijvoorbeeld de optie om LED-belichting modulerend aan te sturen, een energiebesparende cascaderegeling voor klanten die meerdere Priva Vialux-systemen gebruiken en nieuwe mogelijkheden voor het aansluiten van extra sensoren. 

Led-belichting moduleren en energie besparen
Connext 914 maakt het mogelijk om led-belichting modulerend aan te sturen en energie te besparen. Met deze optie is het mogelijk de hoeveelheid groeilicht automatisch aan te passen aan het gratis beschikbare zonlicht (PAR of straling). Door de modulerende lichtstrategie te koppelen aan uw elektriciteitshuishouding, warmtebeheer en schermdoekregeling, kunnen telers volgens Priva 'de perfecte balans' creëren tussen de juiste hoeveelheid licht voor het gewas en uw energiegebruik. Het is zelfs mogelijk om het elektriciteitsbeheer te koppelen aan de balanceringsmarkt. 

Cascaderegeling Vialux
Wanneer telers gebruik maken van meerdere Vialux-systemen voor de desinfectie van uw irrigatiewater, bevat Connext 914 een interessante verbetering. Voorheen werd het aantal in te schakelen Vialux-systemen bepaald aan de hand van de hoeveelheid ‘vuilwater’ in de silo. In de nieuwe versie kunnen de Vialux-systemen worden ingeschakeld op basis van de benodigde hoeveelheid schoonwater. Hiermee is de teler ervan verzekerd dat op de juiste tijd de benodigde hoeveelheid schoonwater aanwezig is. Daarnaast draagt de nieuwe cascaderegeling bij aan energiebesparing, doordat de systemen minder vaak aan- en uitschakelen. 

Makkelijker extra sensoren koppelen
Naast de standaardsensoren in Priva-systemen, kunnen via een maatwerkmodule ook ‘extra’ sensoren gekoppeld worden. Dit was beperkt tot een 0-100% meting, een alarmmeting of temperatuurmeting. Met Connext 914 is deze set uitgebreid met de volgende sensoren:

 • EC
 • pH
 • Watertemperatuur
 • Luchttemperatuur
 • Relatieve vochtigheid
 • CO2
 • Straling
 • PAR (spectrum)
 • Positie
 • Stroom (alleen databus)
 • Volume (alleen databus)
 • Universele IPT-meting (geen eenheid, geen databus)

Veiligheid en betrouwbaarheid van systemen
Naast toegang tot de nieuwste functionaliteiten zorgt een software-update er ook voor dat de systemen van de teler weer voldoen aan de laatste aanpassingen met betrekking tot veiligheid en betrouwbaarheid.

Voor meer informatie:
Priva
contact.priva@priva.nl 
www.priva.com
 

Publicatiedatum: