Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Inholland blaast samenwerking met TJW nieuw leven in

Op 16 november tekende Raymond Hedges, teamleider van de Tuinbouw & Agribusiness opleiding, een samenwerkings-overeenkomst met Tuinbouw Jongeren Westland (TJW) met als doel om meer instroom te realiseren voor de tuinbouwopleidingen en gelijktijdig jongeren te enthousiasmeren voor het lidmaatschap van TJW. Namens TJW tekende voorzitter Jurrian van den Beukel de overeenkomst.

Op moment van schrijven zijn er ongeveer 250 studenten ingeschreven bij de tuinbouwopleiding in Delft, waar professionals worden opgeleid voor de gehele tuinbouw keten. In eerste instantie richt de samenwerking zich op het kennis laten maken van studenten met TJW en zullen studenten van Inholland geïnformeerd worden over het lidmaatschap van de netwerkorganisatie. Inholland zal de samenwerking met TJW gebruiken in haar communicatie om nieuwe studenten te werven.

"De behoefte aan talent is onverminderd groot in de sector. Met het aantrekken van jong talent, haal je ook nieuwe idee├źn in huis," aldus Hedges. "JW is een fantastisch kennisplatform voor jongeren in onze sector. Maar het is ambitieuze community van jonge professionals en daardoor een springplank naar het werkveld. En daarom een logische partner van Inholland." Van den Beukel beaamt dit. "Onze primaire taak is het inspireren en informeren van onze leden over sectorontwikkelingen, maar er gebeurt achter de schermen uiteraard van alles. Leden helpen elkaar met het vinden van een stage tot even sparren zodra je een mooie baan gevonden hebt. Als TJW kan bijdragen aan een hogere instroom bij de tuinbouw opleidingen in onze regio, dan doen we dat graag. Daar profiteert iedereen in de sector van," aldus Van den Beukel.

Tuinbouw Jongeren Westland is een netwerk van jongeren die een studie volgen of werkzaam zijn in de keten. Het doel van TJW is jongeren te informeren en enthousiasmeren over de glastuinbouwsector. Er worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd over verschillende onderwerpen, zodat het voor iedereen in de sector en keten interessant is.

Bron: Inholland

Publicatiedatum: