Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer inzicht in emballage met de eCMR

Dagelijks vindt er in de sierteelt veel transport plaats, waarbij sommige producten de hele wereld overgaan. Met het transport van dergelijke goederen wordt er uiteraard ook veelvuldig gebruik gemaakt van emballage in de sector. Denk aan pallets, platen of bijvoorbeeld Deense karren. Door de grote volumes en het werken onder grote tijdsdruk zijn er jaarlijks vele uitdagingen om te weten waar alle emballage zich bevindt en in welke staat deze verkeert. Het is daarnaast ook niet altijd inzichtelijk wanneer emballage waarvandaan moet worden opgehaald.

De jaarlijkse schade in de sierteeltsector wordt op miljoenen euro’s geschat. Deze schade kent verschillende facetten, denk hierbij aan het verlies van emballage, het gebrek aan beschikbaarheid en eventuele ontstane schades. Voor bedrijven die actief zijn in de sector is dit dan ook een belangrijk onderwerp.

TransFollow registreert op de eCMR de emballage en kan daarbij zorgen voor eenduidige en integere data die door alle partijen op elk gewenst moment kan worden ingekeken. Dit kan ook dienen als basis voor het gebruik van emballage platformen die zich specialiseren in de afhandeling en verwerking. Immers, hoe mooi is het als de aantallen waarmee wordt gewerkt in dergelijke oplossingen eenduidig en integer kan worden aangeleverd middels een eCMR van TransFollow?

Digitaal en realtime inzicht in emballagestromen
De emballage die in de sierteelt omgaat vertegenwoordigt zoals gezegd een behoorlijke waarde. Het is dan ook van belang dat emballage op een correcte manier genoteerd en verwerkt wordt. Momenteel vindt de uitwisseling en registratie van de emballage plaats op basis van papieren vrachtbrieven of aftekenlijsten, wat als nadeel heeft dat dit veel handwerk is en daarmee ook foutgevoelig is. Juliëtte Roos, accountmanager bij Beurtvaartadres: “Via de eCMR TransFollow gebeurt de registratie volledig digitaal. Hierdoor heeft u met de eCMR TransFollow altijd realtime inzicht in de status van uw eCMR en kunt u dus ook alle informatie rondom de betrokken emballage terugvinden wanneer deze op de eCMR is vermeldt.”

Royal Lemkes als een van de eerste gebruikers uit de sierteelt
Royal Lemkes uit Bleiswijk was een van de eerste bedrijven uit de sierteelt die de overstap maakte van papieren vervoersdocumenten naar de digitale vrachtbrief van TransFollow. In het verleden ontstond er ook bij Royal Lemkes jaarlijks financiële schade door het zoekraken en het niet goed registreren van de emballage. Met de eCMR van TransFollow is dit gelukkig verleden tijd bij Royal Lemkes. Brad Parker, Transportmanager van Royal Lemkes: “In 2019 zijn wij met TransFollow gestart. Vergeleken met de situatie van voor we de overstap op de eCMR maakten, hebben wij nu veel meer inzicht in de emballagestromen. In het dashboard kan je vrij overzichtelijk alle documentatie terugvinden, waardoor de kans op missende emballage is vele malen kleiner als voorheen. Zeker in de sierteelt is het verlies van emballage een groot probleem, maar met behulp van TransFollow is de schade die we voorheen hadden onwijs beperkt. Kortom; TransFollow geeft ons realtime inzicht in waar de emballage zich bevindt.”

Voor meer informatie:
Juliëtte Roos,accountmanager
TransFollow
M: +31 (0)6 817 481 81
jroos@beurtvaartadres.nl
www.beurtvaartadres.nl/ecmr-transfollow

Publicatiedatum: