Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe huisvesting voor 800 internationale werknemers in glastuinbouwgebied Californië definitief

Het project van 200 flexwoningen voor 800 internationale medewerkers in de Venlose buurtschap Californië gaat definitief door. Californië is in de tuinbouw bekend als groot glastuinbouwgebied. Ontwikkelaar KaFra Housing en omwonenden, die in het voorjaar bezwaar maakten tegen het project, zijn 'na constructief overleg' tot een akkoord gekomen, zo deelt de projectontwikkelaar.

De omwonenden hebben alle bezwaren ingetrokken in ruil voor planverbeteringen. De gemeente Venlo heeft toegezegd zich in te spannen voor concrete verbeteringen in het woon- en leefklimaat in de onmiddellijke omgeving.

Met de realisatie van dit project speelt KaFra Housing in op de grote vraag naar fatsoenlijke huisvesting voor de vele internationale medewerkers die dagelijks werkzaam zijn in de omgeving. Een deel van de flexwoningen zal de komende tijd mogelijk beschikbaar komen voor Oekraïense vluchtelingen.

MHP Californië
De gemeente Venlo verleende in mei dit jaar al de omgevingsvergunning voor het KaFra-project MHP (Mobile Home Parc) Californië. Omwonenden dienden daarop bezwaren in tegen het plan om op die locatie huisvesting te bieden aan 800 internationale medewerkers. Na intensieve gesprekken met direct omwonenden zijn er gezamenlijk extra planverbeteringen vastgesteld, waarna er unaniem akkoord is gegeven op de doorgang van het project. KaFra Housing komt de omwonenden tegemoet in de kosten die zij mogelijk willen maken voor bijvoorbeeld hun erfafscheiding en een toekomstige aansluiting op het riool.

Investeringen leefklimaat
Om de ontwikkeling snel mogelijk te maken vraagt KaFra Housing van de gemeente een investering in het leefklimaat van de directe omgeving. Het gaat onder meer om het verlagen van de maximumsnelheid op de Venrayseweg, het creëren van veilige oversteekpunten en de aanleg van extra straatverlichting. Ook moet het voor omwonenden die dat willen mogelijk worden om aan te sluiten op de nog door KaFra Housing aan te leggen riolering. De gemeente Venlo reageert positief op het akkoord en stelt zich constructief op inzake de gewenste investeringen in de buurt.

Oekraïense vluchtelingen
De gemeente Venlo heeft inmiddels bij KaFra Housing geïnformeerd naar de mogelijkheid om de helft van de parkcapaciteit in te zetten voor Oekraïense vluchtelingen. KaFra Housing staat hier voor open en ook de omwonenden stemmen hiermee in. Vanwege de maatschappelijke urgentie van huisvesting voor Oekraïense vluchtelingen en internationale medewerkers zal KaFra Housing hoge prioriteit geven aan de realisatie van het project.

Voor meer informatie:
KaFra Housing
[email protected] 
www.kafrahousing.com

Publicatiedatum: