Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LTO: "Goed dat bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) blijft bestaan"

Het kabinet geeft aan dat de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) daarvoor onmisbaar is. LTO Nederland is blij met diee conclusie van het kabinet.

Het kabinet kiest voor het behoud van de BOR, maar onderzoekt wel verbeteringen. LTO waarschuwt wel dat de beoogde verbeteringen ook echt verbeteringen moeten zijn en geen versobering.

Het behoud van de BOR neemt veel onzekerheid weg bij potentiële bedrijfsopvolgers in de land- en tuinbouw. “Afschaffing van de BOR had in de ogen van LTO Nederland grote consequenties gehad voor het toekomstperspectief van veel boeren en tuinders,” zegt Eric Douma, portefeuillehouder Ondernemerschap en Onderwijs van LTO Nederland. “De waarschuwing en zorgen van LTO Nederland eerder dit jaar, bij de publicatie van de CPB-evaluatie, zijn door het kabinet ter harte genomen. Voor de continuïteit van familiebedrijven in de land- en tuinbouw is het essentieel dat bedrijfsoverdragers en jonge bedrijfsopvolgers gebruik kunnen blijven maken van de BOR.”

Onderzoek
LTO Nederland ziet het aangekondigde onderzoek naar de verbetermogelijkheden met vertrouwen tegemoet, maar waarschuwt dat dit niet alsnog moet leiden tot een versobering. LTO Nederland wil het kabinet meegeven om vooral te kijken naar het aanpassen van de huidige bezits- en voortzettingseis in de BOR die het wijzigen van de ondernemingsactiviteiten in onze ogen nu te veel belemmert. Verder maakt LTO zich zorgen over het voornemen van het kabinet om verhuurd vastgoed aan derden aan te merken als beleggingsvermogen, waardoor potentieel de overname van agrarische bedrijven met (noodzakelijke) inkomsten uit bijvoorbeeld verhuur van land of schuren voor opslag mogelijk niet meer onder de BOR kunnen vallen. Dat kan niet de bedoeling zijn in het licht van de vele keuzes die agrarische ondernemers de komende jaren moeten maken.

Bron: LTO Nederland 

Publicatiedatum: