Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Delegatie VVD op werkbezoek bij Plantanious en Royal FloraHolland

Royal FloraHolland had deze week een VVD-delegatie op werkbezoek. Pieter Varekamp, wethouder in de gemeente Westland, kwam samen met Tweede Kamerleden Hawre Rahimi, Peter Valstar en Daan de Kort langs op de locatie in Naaldwijk.

Het programma startte met een presentatie over de veilinglogistiek en de uitdagingen in de arbeidsmarkt, waarna de politici een rondleiding kregen door de veiling. Vervolgens sprak men uitgebreid met CEO Steven van Schilfgaarde over het internationale belang van de sierteeltsector, wat de unieke positie is van de veiling en welke vraagstukken de grootste uitdaging vormen voor de bedrijfsvoering en de sector. Hierbij is ook ingegaan op de arbeidsmarkt.

Plantanious
Daarna legde de VVD-delegatie een bezoek af aan Plantanious, waar ze zagen hoe zij op en duurzame, biologische wijze een verscheidenheid aan planten kweken. Met een dak vol zonnepanelen en gebruik van geothermie is Plantanious volledig zelfvoorzienend in hun energiebehoefte; ze gebruiken geen gas meer. Het is tevens een mooi voorbeeld van een bedrijf dat gebruik maakt van 100% biologische gewasbeschermingsmiddelen en hard op weg is om plastic uit te faseren.

Jongerenraad
Het bezoek werd afgesloten door een gesprek in ‘college tour stijl’ met de Jongerenraad. Er waren vragen over energie, gewasbescherming, de rol van de EU en de premielast op arbeid.

Publicatiedatum: