Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwekerij Osdorp moet sluiten

Kwekerij Osdorp in Amsterdam sluit komend voorjaar. Het is het gevolg van een fout bij de aanbesteding voor de zorgkwekerij. De gemeenteraad is vóór het open houden van de kwekerij, maar toch houdt het volgend jaar op. "We hebben er alles aan gedaan", schrijft locatiedirecteur Jeroen Rijpkema op Facebook bij een bericht uit De Telegraaf.

AT5 schreef afgelopen week al over de sluiting. Als datum worden zowel 1 mei (bij AT5) als 1 april 2023 (in het bericht van de locatiedirecteur) genoemd. Feit is dat de kwekerij dicht moet. 

Dit najaar kwam al naar buiten dat er zorgen waren. Uit een verkenning van de gemeente is daarna gebleken dat 'er geen financiële en juridische ruimte vanuit de gemeente is om Kwekerij Osdorp open te houden. Ook is in de verkenning vastgesteld dat er geen andere (zorg)onderneming interesse heeft om Kwekerij Osdorp over te nemen van Stichting Landzijde', zo valt te lezen in een statement van Stichting Landzijde

 

Publicatiedatum: