Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sjaak van der Tak krijgt onaangekondigd huisbezoek 'trekkersgroepen'

Maandagavond hebben enkele mensen verbonden aan de 'trekkergroepen' LTO-voorzitter Sjaak van der Tak thuis bezocht. Het ging hierbij om een onaangekondigd bezoek, waarover vooraf geen afspraken zijn gemaakt. Hoewel het bezoek in feite tot een wederzijds gesprek heeft geleid, trekt LTO als organisatie hier duidelijk de streep: dit soort acties in de persoonlijke sfeer zijn onwenselijk en worden als intimiderend ervaren, stelt men in een statement.

"Natuurlijk leven er grote zorgen onder boeren en tuinders, zeker ook bij onze leden. Dit leidt, begrijpelijk, tot frustratie en wanhoop. Dit zijn ook onze zorgen."

LTO Nederland benadrukt in het statement 'altijd bereid te zijn tot overleg, ook met individuen, partijen en organisaties die er andere standpunten op nahouden.' Echter dient dat volgens de belangenbehartiger niet te gebeuren in de persoonlijke omgeving, zeker niet wanneer gezins- en familieleden hier ongewenst bij betrokken worden. "Tenslotte hechten we eraan te benadrukken dat wat onze éigen leden en hun bestuurlijke vertegenwoordiging vinden leidend is voor onze standpuntbepaling. Zij bepalen de LTO-koers."

Bron: LTO Nederland

Publicatiedatum: