Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Growcoon nu op bio-inputlijst Europa, Nederland, Frankrijk, Italië en Duitsland

De biologisch afbreekbare plug Growcoon voldoet volgens FiBL aan de Europese standaard voor biologische landbouw. Het staat al enkele jaren op de Nederlandse Skal inputlijst. En ook Frankrijk (Ecocert) erkent het product al een geruime tijd. Onlangs werd bevestigd dat Growcoon ook is toegevoegd aan de Duitse en Italiaanse inputlijst. En daarmee draagt het product de goedkeuring voor een groot deel van Europa.De Growcoon draagt ook in biologische teelten volgens de makers 'sterk bij aan de ontwikkeling van een stevige wortelkluit en daarmee een weerbare en gezonde plant, die goed bestand is tegen diverse invloeden van buitenaf.' Na afbraak blijft er, behalve CO2 en water, niets achter in de bodem. 

FiBL (Forschungsinstitut für Biologischen Landbau) is een onafhankelijk onderzoeksinstituut dat zich inspant voor geavanceerde wetenschap in de biologische landbouw in Europa. Het is hét Europese instituut dat verantwoordelijk is voor de evaluatie van een nieuw product of innovatie. Geeft het FiBL groen licht? Dan kan het product door landelijke autoriteiten op hun inputlijst geplaatst worden. (Een publieke lijst van commerciële producten die toegepast mogen worden in een biologische teelt.)

Check de inputlijsten op:
www.input-list.com
www.inputs.eu 

Voor meer informatie:
Growcoon 
Klipperweg 16
8102 HR Raalte
+31 (0)572 - 35 27 71
info@growcoon.com 
www.growcoon.com 

Publicatiedatum: