Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nieuwe tarieven

Alles wordt duurder, ook de veiling

Door sterk toegenomen kosten van onder meer energie en minder inkomsten door lagere aanvoervolumes, zal Royal FloraHolland in 2022, en zeker ook in 2023, verlies leiden. Dit ondanks forse kostenbesparingen dit jaar en de afgelopen jaren. Tegelijkertijd is het wel de bedoeling investeringen in onder meer Floriday, nieuwe logistiek en landelijk veilen door te zetten.

Tegen die achtergrond is door de directie een voorstel voor de tarieven voor 2023 opgesteld dat door de Ledenraad is geaccordeerd. De directie heeft gezocht naar een balans tussen het effect van de verhoging van tarieven op de bedrijfsvoering van kwekers en de beperking van het verlies van Royal FloraHolland. Een moeilijke puzzel, waarbij diverse alternatieven voor deze tariefsaanpassing zijn overwogen en besproken, alle met voors en tegens, met verschillen tussen leden en niet-leden. Hierdoor stijgen de tarieven van Royal FloraHolland voor kwekers en ook kopers in 2023 meer dan in voorgaande jaren.

Klik hier voor de belangrijkste wijzigingen