Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoeksresultaten incident Trias Westland gedeeld

Een incident vorig jaar 10 september bij Trias Westland is door het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) onderzocht. Enkele maanden lag de aardwarmtebron daarna stil. Inmiddels zijn de onderzoeks-resultaten bekend. Eerder dit jaar kwamen na een Wob-verzoek al de nodige details naar buiten.

Trias Westland zelf heeft een bericht geplaatst op haar website n.a.v. het bekend worden van de SodM-onderzoeksresultaten. De geconstateerde waarnemingen komen op hoofdlijnen overeen met het onderzoek dat direct na het incident is uitgevoerd door Trias Westland, schrijft men. 

Uit het incident zijn lessen geleerd. De lessen zijn in februari 2022 ook binnen de geothermiesector breed gedeeld. Op dat moment was de bron alweer in productie. Productie werd in december 2021 hervat.

Na het incident was er vrees voor reputatieschade. Er werd belang gehecht aan het 'in het juiste perspectief plaatsen' van de informatie.

Aanpassingen
In lijn met de onderzoeksbevindingen heeft Trias Westland eind 2021 de benodigde technische en organisatorische maatregelen getroffen en is de installatie van Trias Westland herbouwd. Er zijn nu meerdere barrières in het technisch ontwerp ingebouwd, schrijft men in reactie op het rapport van de SodM. Daarnaast zorgt een scherpe procedurele borging voor verbetering van de veiligheidsprocedure. Ook is een nieuwe integrale veiligheidsstudie (HAZOP) uitgevoerd op de volledige installatie en zijn alle maatregelen voor het weer veilig en verantwoord in bedrijf kunnen nemen van de teruggebouwde installatie zorgvuldig getoetst. 

Bron: SodM

Publicatiedatum: