Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Laura Ceelie, Fix Personeelsdiensten:

"Uitdagingen in uitzendbranche steeds groter"

Fix Personeelsdiensten heeft, zo vertelt senior accountmanager Laura Ceelie, een wispelturig jaar achter de rug. In de drukke maanden heeft het uitzendbureau zo’n 800 mensen aan het werk, waarvan ruim 70 procent van Poolse afkomst. In de winter loopt dat aantal altijd terug, maar nu is dat meer dan anders. “De voorspelling is dat de pieken en dalen, vooral vanwege de hoge energieprijzen, de komende tijd alleen maar groter worden.”

Op zich is dat geen probleem, want het snel schakelen op piekmomenten is een specialiteit van Fix Personeelsdiensten. Dat doet men door actief mensen te werven via sociale media, op Poolse vacaturesites en door gebruik te maken van contactpersonen ter plaatse. “We hebben over de jaren een sterk netwerk opgebouwd en zodoende kunnen we snel op- en afschalen.”

Toch wordt ook dit steeds lastiger, weet Laura. De Poolse economie groeit de laatste jaren hard, medewerkers krijgen sneller vaste contracten en arbeid wordt steeds beter betaald. Daarbij is er een regeling wat bij jongeren onder de 26 jaar een flink belastingvoordeel oplevert. Met deze ontwikkelingen en de hoge kosten voor levensonderhoud in Nederland wordt het steeds minder aantrekkelijk gemaakt voor arbeidsmigranten. Daarbij moet Nederland ook concurreren met omliggende landen zoals Duitsland.

Souplesse gewenst
Het is daarom zaak weer aantrekkelijk te worden en dat kan op verschillende manieren. In de eerste plaats zoekt Fix Personeelsdiensten het bij zichzelf. “Voor aankomend jaar gaan we meer budget steken in onze wervingscampagne. Daarnaast helpt goede kwaliteit h­uisvesting en een sterke begeleiding mee aan een goede start van onze uitzendkrachten. Verder willen we zoveel mogelijk open en transparant zijn, zowel naar onze medewerkers als naar onze klanten toe. En dan ligt er ook nog een belangrijke taak bij de inlenende bedrijven als het om werkplezier gaat. Een goede werksfeer en een grote betrokkenheid bij de uitzendkrachten is een belangrijke motivator.”

Daarnaast hoopt men op wat meer beweging vanuit de overheid, en dan met name op het vlak van huisvesting. Een heikel thema, maar ook een waarop gezamenlijk verbetering gerealiseerd kan worden. “Dit jaar hadden wij voldoende animo van gemotiveerde medewerkers maar deze vervolgens moeten afzeggen vanwege een tekort aan woningen. Erg jammer omdat de vraag naar personeel vanuit onze klanten enorm was. We zijn o.a. SNF gecertificeerd, wat wil zeggen dat elk jaar gecheckt wordt of onze woningen wel aan alle eisen voldoen. Tegelijk is meer souplesse vanuit met name de gemeenten gewenst, want vaak zijn hele goede oplossingen voor handen maar kunnen die onmogelijk gerealiseerd worden door immer ingewikkelder wetgeving.”

Bereikbaar
Fix Personeelsdiensten is het bedrijf van Jan Zuijdwegt en heeft klanten door heel Nederland. Op het kantoor loopt het goed, er is weinig verloop, de meeste collega’s werken er meerdere jaren. De club bestaat uit recruiting, planning, verloning, huisvesting, begeleiding, chauffeurs, accountmanagers en wagenparkbeheerders. “We vinden het belangrijk dat de mensen zien dat wij er zijn en dat we aanspreekbaar zijn. We zijn daarom 100 uur per week bereikbaar.”

Voor meer informatie:
Laura Ceelie
Fix Personeelsdiensten B.V.
Leemidden 22
2678 ME De Lier
+31 (0)174 28 45 89
+31 6 34336014
laura@teamfix.nl 
www.teamfix.nl