Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Koen Pack USA:

"Dit nieuwe gebouw stelt ons in staat onze CO2-voetafdruk drastisch te verminderen"

Koen Pack USA is recent verhuisd naar een nieuwe locatie in Doral, Miami (Florida). "Dit nieuwe gebouw is groter, moderner, bevindt zich op een betere locatie en vermindert onze CO2-voetafdruk omdat we hier onze eigen potcovers zullen produceren," zegt Marco Zwaan, directeur Koen Pack Noord-Amerika.


Marco Zwaan

Reden van de verhuizing
Koen Pack besloot in dezelfde regio te blijven als de vorige locatie, omdat het merendeel van de groothandelaren zich daar bevinden en ze op deze manier dichtbij hun klanten kunnen blijven. Waarom dan verhuizen? "De nieuwe locatie is logistiek wat beter gesitueerd, met een betere en grotere showroom en een grotere kantooromgeving, maar de belangrijkste reden is dat de nieuwe locatie een stuk groter is, wat in-house potcover-productie mogelijk maakt."

Markt voor potcovers in Noord-Amerika
"Potcovers zijn een product dat veelvuldig wordt toegepast in Noord-Amerika. Ik zou zeggen dat het iets typisch Noord-Amerikaans is. Potcovers worden al meer dan 20 jaar gebruikt en is een product waar veel supermarkten voor kiezen omdat het een makkelijke en goedkope manier is om de planten te upgraden. Om een indruk te geven, we verwachten op onze locatie in Canada 30 miljoen potcovers te produceren in 2023."


Het nieuwe gebouw

Waarom eigen productie in de VS?
Deze nieuwe locatie maakt het voor Koen Pack mogelijk om zijn eigen potcoverproductie te hebben in de VS. Maar waarom deze grote investering? "We importeerden vanuit China, maar omdat het een hoog volume product is, resulteerde dat in een hoop transport van lucht. We dachten al jaren aan het opstarten van onze eigen productie in Noord-Amerika en de VS. Door containerproblemen, zoals ruimtegebrek en torenhoge prijzen, hebben we besloten om door te gaan en hebben we dit spannende initiatief de laatste 1,5 jaar ontwikkeld," zegt hij. "Het is nog steeds een grote investering omdat de machines custom made zijn, maar de transportkosten zijn drastisch verminderd, tot 95%, wat weer leidt tot vermindering van onze CO2-voetafdruk."

Voordelen voor klanten
De vermindering van de transportkosten zal ook voordelen hebben voor onze klanten. Zwaan: "Er zijn 2 grote voordelen, prijs en kwaliteit. Wat betreft de prijs, ook al is er initieel een grote investering, zullen de prijzen dalen als wij drastisch kunnen snijden in onze transportkosten. En wat betreft kwaliteit, in Canada produceren wij ook onze eigen potcovers met een machine die is ontworpen en gebouwd in samenwerking met een lokale machinebouwer. We zien dat hij producten levert van constante kwaliteit."

Klaar in de lente
In de lente wordt verwacht dat de machines open in de nieuwe locatie. Een grote showroom wordt op dit moment ook gebouwd. "We zullen onze klanten informeren als de deuren opengaan."

Voor meer informatie: 
Marco Zwaan
Koen Pack USA
9200 NW 25th Street
Miami, FL 33172, VS 
m.zwaan@koenpack.com  
www.koenpack.com

Publicatiedatum: