Energieschermen: "Dweil niet met de kraan open"

Het was eerder al aangekondigd. Phormium heeft een volledig nieuw type energiescherm ontwikkeld en lanceert dit nu ook officieel: PhormiTex Noctis Thermo.

Nu energie besparen meer dan ooit nodig is, overwegen veel telers een tweede energiescherm te installeren. Dit zal de energiefactuur zonder twijfel minderen, maar toch blijft veel potentieel onbenut, merkte Phormium op. Er zijn namelijk goede redenen om bij het tweede scherm niet te kiezen voor een klassiek transparant energiescherm, maar voor een gealuminiseerd type.

Jesse Verbeke bij de schermproductie

Gealuminiseerde nachtschermen zijn niet nieuw. Tal van studies en tests hebben het concept bewezen: onder andere het GLITCH-project bij Universiteit Gent. Maar nooit eerder waren nachtschermen te verkrijgen in de volgens het Belgische bedrijf 'ongeziene prijs-kwaliteitverhouding' van PhormiTex Noctis Thermo. Peter Ollevier: "Phormium maakt dit mogelijk dankzij onze unieke MEP technologie1 die tal van voordelen biedt."

De MEP™ technologie1 laat toe om aluminium micropartikels te encapsuleren in het schermdoek op een duurzame en efficiënte manier. "De partikels maken het scherm warmtereflecterend, lichtdicht en brandvertragend. Zo ontstaat een superieur energiescherm dat bovendien ook kan ingezet worden als assimilatiescherm."

Een tweede energiescherm levert een extra energiebesparing van zo’n 15% op. Kies je voor PhormiTex Noctis Thermo, dan komt daar nog eens 7% bovenop, rekent Peter voor. 

"PhormiTex Noctis Thermo laat zich bovendien ook bijzonder goed combineren met LED-belichting. Het warmtereflecterende aluminium houdt het gewas warmer. Een warmer gewas betekent ook een verlaagde kans op schimmelziekten zoals Botrytis."

Voor meer informatie:
Phormium
Weverslaan 15
9160 Lokeren, België
+32 (0) 9 340 98 11
peter.ollevier@phormium.com 
jesse.verbeke@phormium.com 
www.phormium.com    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven