Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Op hoofdlijnen geen tekenen zijn zeer negatief scenario in glastuinbouw in Nederland"

Blijf actief bezig met de energietransitie en maak rendabele en duurzame keuzes voor de lange termijn. Dat was de boodschap van de Rabobank tijdens de jaarlijkse Rabobankavond van Tuinbouw Jongeren Westland. Het was een avond waar de jongeren op de stoel van de bank zaten en zo de keuzes van de bank zelf moesten maken, zo delen zij zelf in onderstaand verslag dat ook op de website van de tuinbouwjongeren zelf verscheen. 

De avond werd gehouden op 28 november bij Tomatoworld in Honselersdijk. De avond werd geopend door de TJW voorzitter Jurrian van den Beukel, waarna René Gomersbach, Sectorspecialist Tuinbouw Rabobank Nederland, het woord nam. René heeft de jongeren meegenomen in de laatste ontwikkelingen en trends. Zo stelde hij dat de verschillen tussen bedrijven erg groot zijn, maar dat er op hoofdlijnen geen tekenen zijn van een zeer negatief scenario in de glastuinbouw in Nederland. Daarentegen was zijn hoofdboodschap om te blijven investeren in duurzame projecten om de energietransitie aan te blijven jagen. “Kijk daarbij ook vooral naar de mogelijkheden die de regio biedt. De footprint van bedrijven, ook in de tuinbouw, zal steeds zwaarder gaan wegen”, aldus René.

Vervolgens was het woord aan Edwin Canten, afdeling Bijzonder Beheer Rabobank (Specialist Financial Restructuring & Recovery). Edwin gaf een korte presentatie over wat zijn werk precies inhoudt en waar de uitdagingen liggen voor de bank en de klant. Vervolgens werden de aanwezigen uitgedaagd om in groepen aan de slag te gaan met een financieringscasus, waarbij zij moesten aangeven of zij het tuinbouwbedrijf wilden financieren of niet. Hieruit kwamen verschillende overwegingen aan bod, waardoor de jongeren in de rol van bankier moesten kruipen. Na het plenair bespreken van de conclusies van groepen, werd de avond afgesloten met een gezellige borrel.

Bron: Tuinbouw Jongeren Westland

Publicatiedatum: