LLTB reageert op motie Peel en Maas over huisvesting internationale medewerkers

In een brief aan het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Peel en Maas heeft de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) aandacht gevraagd voor huisvesting van internationale medewerkers in betreffende gemeente.

8 november jl. werd een motie aangenomen over huisvesting van internationale medewerkers in de gemeente Peel en Maas. Die motie heeft de LLTB en achterban, boeren en tuinders in de gemeente Peel en Maas, overrompeld. Met grote zorgen heeft de LLTB kennis genomen van deze motie.

In de brief reageert de LLTB op de motie, waarin het College wordt opgeroepen om een nieuwe inventarisatie te doen van de vraag naar huisvesting voor arbeidsmigranten in Peel en Maas, het huidige beleid met de raad te evalueren, en per direct geen nieuwe aanvragen en principe-aanvragen in behandeling te nemen, tot dat de evaluatie is afgerond.

De mogelijkheid om huisvesting dichtbij het boerenbedrijf te realiseren is van essentieel belang voor leden in Peel en Maas. Daarom stelt de LLTB in de brief dat het direct ‘parkeren’ van de (principe-)aanvragen (agrarische) ondernemers absoluut niet verder helpt in deze tijden. De wijze van uitvoering van het College aangaande deze motie kan een enorme impact hebben voor leden, en daarom verzoekt de LLTB het College om de motie naast zich neer te leggen, en nieuwe aanvragen te blijven beoordelen.

Klik hier voor de brief van de LLTB gericht aan college van B&W en gemeenteraad in Peel en Maas.

Bron: LLTB


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven