Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
15 december, Inholland Delft

Studenten vertellen over kansen diversificatie snijbloementeelt in Kenia

Nieuwsgierig naar de kansen voor snijbloemensector in Kenia? Met deze vraag vertrokken vijf vierdejaarsstudenten Tuinbouw & Agribusiness met afstudeerrichting Management & Greenports aan Hogeschool Inholland Delft in opdracht van The Kenya Flower Council naar Kenia. Hier onderzochten zij de kansen voor diversificatie van de snijbloemensector in Kenia.

Op donderdag 15 december om 15:00 uur delen zij hun ervaringen en opgedane inzichten. Tevens zal Jeroen van der Hulst van FlowerWatch informatie over de monitoring en kwaliteitszekerheid van lucht- en zeevracht vanuit Kenia met u te delen. 

De directe aanleiding voor het bezoek van de studenten aan Kenia is de hard stijgende kostprijs om snijbloemen te kweken in Nederland. Dit zet ondernemers aan het denken. Rond de eeuwwisseling hebben een aantal Nederlandse rozenkwekers hun bedrijf voortgezet in Kenia, omdat zij daar toen al rozen konden telen tegen een lagere kostprijs. Nu, ruim twintig jaar later, sprak men met een aantal pioniers, evenals kwekers van andere snijbloemen en andere betrokken partijen in de Keniaanse snijbloemensector. Momenteel is er veel meer kennis en ervaring met de snijbloem en is er veel meer mogelijk dan alleen rozenproductie.

De bijeenkomst vindt plaats van 15 tot 18 uur op de Hogeschool Inholland te Delft. Klik hier om u aan te melden voor de bijeenkomst.

Publicatiedatum: