Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Besteed extra aandacht aan internationale werknemers bij aanpassing teeltstrategie"

Veel glastuinbouwbedrijven hebben hun teelstrategie aangepast door de energiecrisis. Dit is een ingrijpende beslissing. Overal worden minder uren gemaakt, ook bij de internationale werknemers. Belangrijk is om de aandacht voor je medewerkers te behouden, zo stelt Glastuinbouw Nederland in onderstaand bericht. 
 
De belangenbehartiger roept werkgevers op om met name ook in gesprek te blijven met de groep internationale werknemers die het bedrijf en ons land tijdelijk verlaat. Informeer bij deze werknemers wat ze de komende tijd gaan doen, waar ze verblijven, of ze de intentie hebben om komend voorjaar terug te komen en of ze hulp nodig hebben om de periode zonder werk in de glastuinbouw te overbruggen.

Een mooi voorbeeld vindt Glastuinbouw Nederland het artikel dat onlangs in NRC verscheen. In het artikel van 21 november zegt Loek van Adrichem van Van Adrichem Kwekerijen in Steenbergen dat de mensen die hij in de winter geen werk meer kan bieden veelal arbeidsmigranten uit Oost-Europa zijn. Zij werken via een uitzendbureau bij zijn bedrijf. “Veel van hen gaan voor een paar maanden terug naar hun thuisland. De rest probeert via hun uitzendbureau ander tijdelijk werk te vinden.”

Bron: Glastuinbouw Nederland 

Publicatiedatum: