Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PerlaNova introduceert nieuwe snijhortensia My Beautiful Matcha

Tijdens de Trade Fair in Aalsmeer van 9 tot 11 november hebben Carlo Hoogendoorn en broer Martijn van PerlaNova hun nieuwe snijhortensia ras, de My Beautiful Matcha, gepresenteerd.

PerlaNova specialiseert zich al 13 jaar in het veredelen van snij- en pot hortensia’s, hiervoor kweekten ze vooral rozen en orchideeën. "Van origine zijn we kwekers. Maar zelfs toen we in de rozen zaten werd er al voor een deel veredeld. Veredelen is toch ook wel echt een passie van mij en ik ben er altijd al mee bezig geweest. In het eerste jaar was het nog experimenteel, maar in de afgelopen vijf jaar zijn er al best wat rassen naar buiten gekomen,” vertelt Carlo.

My Beautiful Matcha
De meeste recente hiervan is de My Beautiful Matcha die er met zijn limoen groene kleur en goede teelteigenschappen toch echt uitspringt.

“Het voordeel van het ras is dat je hem kan snoeien, want hij groeit op jong hout. Dat wil zeggen dat hij ‘reblooming’ is en elk jaar in plaats van op oud hout ook bloemen op jong hout geeft. Ook geeft hij veel productie en misschien wel het grootste voordeel voor snijkwekers is dat de bloem door kleurt naar groen en ook groen blijft.”

“In september beginnen de bloemen door te kleuren naar groen en als ze uiteindelijk helemaal groen zijn blijven ze dit ook tot in december. Normaal worden hortensia’s groen met een rode rand, dat zie je haast overal. Maar de My Beautiful Matcha blijft fris groen, dat maakt dit ras uniek. Het behouden van de kleur, de goede houdbaarheid op de plant, en het lange vaasleven.”

De volgende My Beautiful is al in aanloop
PeralNova heeft een heel actief veredelingsprogramma waarin elk jaar ongeveer 10 duizend zaailingen worden getest waaruit daarna de rassen met het meeste potentie worden geselecteerd.

“We hebben nog heel veel interessante introducties in de pijplijn zitten. In 2023 gaan we bijvoorbeeld een nieuw ras introduceren met een blijvende champagne kleur. Dit ras houdt de kleur een stuk langer vast dan andere. Normaal verdwijnt de kleur na een week of 3 in het gewas, maar die van ons behoudt de champagne kleur tot wel 8 weken. Die steekt er dus echt met kop en schouders bovenuit.”

Er wordt ook gewerkt aan een Milka kleurig ras met een grote productie voor in het late segment, waar die nog weinig te verkrijgen is in deze kleur. Beide rassen komen uit in 2023. Genoeg om naar uit te kijken dus.

Voor meer informatie:
Martijn & Carlo Hoogendoorn
PerlaNova
Knibbelweg 11
2761 JB, Zevenhuizen
Tel.: 06-14 44 57 26  (Carlo)
Tel.: 06-12 71 38 77 (Martijn)
[email protected] 
www.perlanova.eu