Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Holland heeft genoeg warmtebronnen om in totale warmtebehoefte te voorzien

De warmtevoorziening voor de gebouwde omgeving en glastuinbouw is samen goed voor maar liefst één derde van het energieverbruik in de provincie Zuid-Holland. In een speciaal Warmtemagazine staat de provincie daarbij stil net als bij de mogelijkheden om de warmtetransitie te versnellen. 

Voor de grote warmtevraag en verduurzaming van de gebouwde omgeving en de glastuinbouw is weinig ruimte beschikbaar en het elektriciteitsnet raakt overbelast. Voor verwarming zoekt de provincie daarom zoveel mogelijk naar andere oplossingen dan duurzame elektriciteit: lokale en regionale warmtebronnen. Het mooie volgens de provincie is dat Zuid-Holland in theorie genoeg warmtebronnen heeft om in de totale warmtebehoefte te voorzien.

De provincie heeft de potentie voor aardwarmte in Zuid-Holland in kaart gebracht. Momenteel telt Zuid-Holland al 14 functionerende geothermieprojecten. 

Lees hier meer in het Warmtemagazine. 

Publicatiedatum: