Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

René van Vuren wint Historische Tuinknop

Na twee jaar verplichte ‘coronapauze’ werd woensdag 23 november op de volle tribunes van de veilingzaal in museum Historische Tuin Aalsmeer gestreden om de felbegeerde Historische Tuinknop. Het was een bijzondere en feestelijke avond want de wedstrijd vond dit jaar voor de 20e keer plaats.


De trotse winnaar van de Historische Tuinknop René van Vuren (L) heeft zojuist zijn trofee en bloemen gekregen van bestuurslid Anton Temme.

Een groot aantal inkopers van exporteurs, waaronder ook veel nieuwe gezichten, en andere belangstellenden waren van de partij. Veilingmeester Luus Hooyman leidde zoals altijd op uitstekende en professionele wijze de wedstrijd. Deze werd verspeeld op de oude veilingklok uit 1930 over vier voorronden, een halve finale en finale. Ook dit keer bleek weer dat het drukken van het juiste nummer echt niet gemakkelijk is. Door het direct op het scherm projecteren van de tussenstanden kon iedereen het verloop van de wedstrijd optimaal volgen.

Uiteindelijk kwam in de spannende finale tussen René van Vuren en Henk-Jan Stolker eerstgenoemde als winnaar uit de strijd. Het was voor René – na tien jaar geleden al eens in de finale te hebben gestaan - de eerste keer dat hij de Historische Tuinknop in ontvangst mocht nemen.

Prachtige opbrengst ludieke veiling
Traditiegetrouw werden tussen de voorronden en finale door nog twee ludieke veilronden gehouden onder de vertrouwde leiding van Coos Buis. Vele Aalsmeerse bedrijven hadden prachtige producten/kavels ter beschikking gesteld, die Coos op zijn eigen humorvolle wijze voor de klok bracht. Hij wist het publiek goed te bewerken, want met een prachtige opbrengst van bijna € 8000,- was de penningmeester van de Historische Tuin uiteraard heel erg tevreden.

Het geld komt de Tuin zeer goed van pas. De instandhouding van dit levende Tuinbouwmuseum vergt elk jaar weer grote investeringen. Gelukkig zijn de bezoekcijfers na corona stijgende en blijkt de Tuin een steeds belangrijker plaats in te nemen binnen de Aalsmeerse en sierteeltgemeenschap.

bron: Historische Tuin Aalsmeer

Publicatiedatum: