Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onduidelijkheid rondom parkinson: "Sommige boeren en telers voelen zich schuldig aan hun eigen ziekte"

In haar praktijk in het Westland ziet neuroloog Marieke van Oijen steeds vaker parkinsonpatiënten. Is er een verband met de pesticiden die daar veel gebruikt worden? In de Volkskrant schrijft zij over haar zoektocht naar antwoorden én haalt ook tuinbouwvoorbeelden aan.

Patiënten zelf leggen steeds vaker het verband tussen blootstelling aan giftige stoffen en hun ziekte. Na een uitzending van Zembla over het onderwerp meldden zich zo’n 130 parkinsonpatiënten bij de Parkinson Vereniging, vertelt Jobien Wind, beleidsmedewerker bij de vereniging, moleculair bioloog en zelf parkinsonpatiënt in het artikel. Ook EenVandaag publiceerde er al eens over in een item met oud-teler Ger. Marieke schrijft in het artikel dat het haar in haar praktijk opvalt dat zowel aan haar kant als aan de kant van de teler er onzekerheden zijn, waardoor het voorkomt dat telers zich soms schuldig voelen aan hun eigen ziekte. 

Kritiek is er in het artikel ook op het toelatingsbeleid van middelen. Lees hier in de Volkskrant (€) het hele artikel. 

Publicatiedatum: