Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Het is veel efficiënter om warmte direct in te zetten als warmte"

Afvalverwerker gaat op grote schaal warmte en CO2 leveren

Twence uit Hengelo is in mei dit jaar begonnen met de bouw van een CO2-afvanginstallatie. Al in 2014 begon het bedrijf met CO2 afvangen uit het afvalverwerkingsproces bij het bedrijf. Inmiddels heeft het bedrijf grotere ambities. In het Financieele Dagblad vertelt directeur Marc Kapteijn erover.


Start bouw CO2-afvanginstallatie in mei 2022 met v.l.n.r. Bert Frowijn, directeur Innovatie & Projecten Twence, Wytske van der Mei, MT lid Directie Topsectoren en Industriebeleid - Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Dennis Medema, themaspecialist Energie - Glastuinbouw Nederland

Twence werkt aan een groot warmtenet en wil eind 2023 100.000 ton CO2 afvangen om onder meer aan de glastuinbouw te leveren. Nu al levert Twence warmte, onder meer in de vorm van stoom. Ook wekt het bedrijf zelf duurzame elektriciteit op met de energie die overblijft. 

Dat laatste wil Twence de komende jaren veranderen, vertelt de directeur. “Groene elektriciteit is mooi. Maar als we onze energie in de vorm van stoom inzetten in een turbine en daarmee elektriciteit opwekken, lijden we omzettingsverlies. Het is veel efficiënter om warmte direct in te zetten als warmte. We kunnen met die warmte in totaal honderdduizend huishoudens en industrie in
de regio verwarmen.”

Lees hier het hele artikel.

Publicatiedatum: