Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henk Verbakel over nieuwbouw kassen in Nederland:

“De rek is er nog niet uit"

Hoe groot is de rek van de Nederlandse glastuinbouw, is er nog ruimte om in Nederland nieuw te bouwen? Die vraag kreeg kassenbouwer Henk Verbakel voorgelegd in een interview met Ludvig Svensson. Zijn antwoord:

“De rek is er nog niet uit. Op dit moment wordt niet veel bijgebouwd, maar er is nog altijd ruimte om uit te breiden. Ook zien we veel bestaande Nederlandse glastuinbouwbedrijven moderniseren. Als innovatieve sector weten we voor alle veranderingen een passende oplossing te vinden. Maar natuurlijk kijken Nederlandse telers nu ook naar het buitenland, omdat het momenteel vaak niet rendabel is om hier wat te doen.”

Henk gaat verder ook kort in op of het voor Nederland mogelijk is om 2040 CO2-neutraal te telen ("zeker haalbaar"), telen in het buitenland en of er al een breed toepasbaar en betaalbaar energiezuinig kasconcept op de markt is. Lees hier het hele interview uit de Svensson-serie 'In gesprek met'. 

Foto: Henk Verbakel op de Canadian Greenhouse Conference 2022

Publicatiedatum: