Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van der Ende Groep ontvangt CO2-Prestatieladder certificaat

Van der Ende Groep heeft zichzelf tot doel gesteld om binnen 4 jaar, dus in 2025, de CO2 uitstoot met minimaal 20% te verlagen. De zogenaamde CO2-Prestatieladder dient als rode draad.

De CO₂-Prestatieladder is een duurzaamheidsinstrument binnen Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO₂ en kosten. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten. De ladder wordt als CO₂-managementsysteem en als aanbestedingsinstrument gebruikt.

Om die 20% te halen is het van belang om inzicht te krijgen in de huidige uitstoot. Hiertoe heeft het bedrijf de CO2-Prestatieladder, welke is ontwikkeld door Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden & Ondernemen (SKAO), als managementsysteem ingezet. En met succes: er werd een certificaat behaald op niveau 3 binnen de CO2-Prestatieladder. Dit duidt op het feit dat het bedrijf (voldoende) inzage geeft in de CO2-voetafdruk, het energiebeleid en de gestelde reductiedoelstellingen. Hiernaast is Van der Ende ook aangesloten bij een keteninitiatief welke aansluit bij deze doelstellingen. Onze eigen maatregelen om de 20% CO2 reductie te realiseren worden hierin ook vermeld.

Hoe groot in de CO2-voetafdruk?
De totale voetafdruk van 2022 heeft men in kaart gebracht en komt uit op 602 ton aan CO2. Hiervan is 289 ton afkomstig vanuit kantoren en bedrijfsruimten en 313 ton vanuit projecten. Binnen 4 jaar moet dit dus zijn teruggebracht naar maximaal 481 ton.

Voor meer informatie:
Van der Ende Groep
sales@vanderendegroep.nl
www.vanderendegroep.nl

Publicatiedatum: