Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Takii slaat eerste paal nieuwe productie- en veredelingslocatie in Zeeland

Tholen - Ruim een jaar na de brand, die een productie- en veredelingslocatie van de bloementak van Takii in Sint-Annaland, Zeeland, in de as legde, is de eerste paal geslagen van een nieuw pand. Productieverantwoordelijke van Takii Europe Yukihiro Saito nam, in aanwezigheid van directeur Ton Kuipers en naaste medewerkers, de honneurs waar.


Medewerkers van Takii Zeeland, met op de voorgrond locatiemanager Christa Hage, productieverantwoordelijke Yukihiro Saito en (zwaaiend) directeur Ton Kuipers

De Japanse zaadveredelaar grijpt de gelegenheid aan om de vestiging wat te verruimen. In plaats van de twee kleinere loodsen verrijst er één hal van 40 bij 40 meter en ook zal het nieuwe kantoor wat ruimer bemeten zijn. Hierdoor wordt het mogelijk om veredelingsactiviteiten uit te breiden en zaadproductie en zaadschoning op te schalen, met name voor Takii’s ‘SAHIN Home Garden’ assortiment.


Opperste concentratie bij Yukihiro Saito

De oplevering van het nieuwe complex staat gepland in het voorjaar 2023. Tot die tijd huizen de medewerkers tijdelijk nog in een pand in het naburige Tholen. Een deel van de verdelingsactiviteiten, die in een aantal tunnelkassen geschiedt, alsmede vergelijkingsproeven op het open veld, hebben de afgelopen tijd wel voortgang kunnen vinden. Ook is men, vertelt Ton, in de lokale gemeenschap geweldig opgevangen: verschillende bedrijven hebben (opslag)ruimte ter beschikking gesteld, sprongen bij met het drogen en schonen van zaad of hebben zich anderzijds van hun beste kant laten zien.

Voor meer informatie
Takii Europe
Stoofweg 6
4697 RS Sint-Annaland
Tel.: +31 (0)166 653 460
www.takii.eu