Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Anthura staat te popelen om meer voet aan de grond te krijgen in Vietnam

HortEx Vietnam, een ingang naar de Vietnamese markt

Vietnam is een enorme opkomende markt met een geschatte afzet van minstens 5 miljard stelen per jaar. De sierteeltsector in het land groeit snel. De teelt wordt geavanceerder, de binnenlandse vraag zal naar verwachting toenemen en volgens deskundigen heeft Vietnam het potentieel om een van de grootste bloemenexportlanden ter wereld te worden.

Een interessante markt dus om te betreden of uit te breiden. Ook Anthura, een van 's werelds grootste experts in anthurium- en orchideeënveredeling, ziet het grote potentieel van de Vietnamese markt. Zij willen graag meer voet aan de grond krijgen in deze markt en zullen daarom aanwezig zijn op de komende HortEX Vietnam, die van 1-3 maart 2023 wordt gehouden in Ho Chi Minh City.

Anthura
Met meer dan 80 jaar ervaring is Anthura uitgegroeid tot een expert op het gebied van anthurium en orchideeën. Ze gebruiken innovatieve technieken om duurzame rassen te ontwikkelen die via telers hun weg vinden naar de consument. Het geavanceerde, hoogwaardige onderzoek naar anthurium en orchideeën resulteert in de ontwikkeling van sterkere planten en nieuwe kleuren en vormen.

Meer dan 700 variëteiten worden in meer dan 70 landen op de markt gebracht. De medewerkers in Nederland, Duitsland, Noord-Macedonië en China zijn gedreven om het elke dag beter te doen. "Het zit in ons DNA om de lat steeds hoger te leggen en door nauw samen te werken, zowel intern als extern, zijn we in staat de markt een stap voor te blijven. Alleen samen kunnen we het mooiste product creëren," zegt Frank Verhoogt, account manager South-East Asia.

Dit sluit goed aan bij hun missie om de wereld mooier te maken en iedereen, waar dan ook, te laten genieten van anthuriums en orchideeën.

Vietnam 
Vietnam is een enorme opkomende markt met bijna 99 mln inwoners. Vietnam heeft zich verzekerd van sociaal-politieke stabiliteit en staat bekend als een van de meest dynamische economieën ter wereld. Sinds 1991 is de economische groei gemiddeld 7,5% per jaar.

Het IMF heeft onlangs de groeiprognose voor Vietnam met een vol procentpunt verhoogd tot 7% voor 2022 en 6,7% voor 2023. Bovendien behoort Vietnam tot de negen landen ter wereld met de snelst groeiende middenklasse in het komende decennium. Tegen 2030 zal Vietnam naar verwachting 36 mln mensen aan zijn middenklasse toevoegen. Met deze cijfers is Vietnam veruit de snelst groeiende economie in de ASEAN-regio (Association of Southeast Asian Nations).

De hoge binnenlandse afzet van bloemen en planten maakt Vietnam anders dan andere bloementeeltlanden zoals Colombia, Ecuador, Kenia en Ethiopië, waar de binnenlandse markten relatief klein zijn.

Hortex Vietnam
Hortex Vietnam wordt gehouden van 1-3 maart 2023 in het Saigon Exhibition and Convention Center (SECC) in Ho Chi Minh City. Door aanwezig te zijn op de HortEx Vietnam beurs in 2023, erkent Anthura het grote potentieel van de Vietnamese markt en streeft ernaar om meer voet aan de grond te krijgen in deze opwindende opkomende markt.

Tijdens HortEx Vietnam 2023 is Nederland een partnerland van de beurs en zal een duurzaam Nederlands Paviljoen aanwezig zijn.
Meer informatie vindt u hier.

Voor meer informatie:
HortEx Vietnam
www.hortex-vietnam.com