Ambassadeur Nieuw-Zeeland onder de indruk van innovatieve Nederlandse glastuinbouw

De Nieuw-Zeelands ambassadeur Susannah Gordon is in de kas wezen kijken in Nederland. Glastuinbouw Nederland doet verslag en constateert dat zij 'onder de indruk is van het innovatieve karakter' van de sector. Met name de spilfunctie die de sector inneemt in de nationale energietransitie en de intensieve samenwerking binnen het tuinbouwcluster wekten grote interesse. Ook was er grote belangstelling voor de bijdrage die de gesloten systemen van de glastuinbouw kunnen leveren aan maatschappelijke duurzaamheids- en klimaatopgaven.

De Nieuw-Zeelands ambassadeur bezocht de kas met speciaal landbouwhandelsgezant Mel Poulton. Voorzitter Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw ontving de delegatie, samen met eigenaars Rob en Nadia Olsthoorn, op woensdag 23 november bij phalaenopsiskwekerij OK Plants in Naaldwijk.

Kansen en uitdagingen
Speciaal gezant Poulton werd in 2020 door de ministers van Landbouw en Handel van Nieuw-Zeeland benoemd. Haar opdracht is om meer ervaring op te doen over land- en tuinbouw in het buitenland, te zoeken naar wereldwijde samenwerkingen en de handelsrelaties te versterken. Tijdens haar reis door Europa deed ze ook Nederland aan.
In Naaldwijk werd gesproken over de kansen en uitdagingen waar de Nederlandse tuinbouwsector op dit moment voor staat en waar mogelijkheden liggen voor meer samenwerking tussen Nieuw-Zeeland en Nederland. Hoewel Nieuw-Zeeland een kleinere glastuinbouwsector kent, resulteerde het bezoek in inspiratie over en weer omtrent innovatie, energie, duurzaamheid, handel en arbeid met betrekking tot tuinbouw in de beide landen.

Bron: Glastuinbouw Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven