Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zentoo genomineerd voor International Grower of the Year 2023

Zentoo is als enig Nederlands sierteeltbedrijf genomineerd voor de prestigieuze International Grower of the Year award 2023. Zentoo is voorgedragen door de Tuinbouw Ondernemersprijs, die Zentoo in 2022 nomineerde voor haar goed ondernemerschap. In totaal hebben 10 sierteeltbedrijven van over de hele wereld de finale bereikt van deze prijs, die erkenning geeft aan goed ondernemerschap in de internationale sierteeltsector. Op 24 januari 2023 wordt op de IPM Essen bekend gemaakt wie de winnaar is van deze felbegeerde award.

“Met de nominatie van Zentoo voor de International Grower of the Year award 2023, zetten we zowel Zentoo als Nederland wereldwijd op de kaart als het gaat om goed ondernemerschap en innovatie in de sierteeltsector,” aldus Michiel F. van Ginkel, voorzitter van de Tuinbouw Ondernemersprijs. De vergaande samenwerking met de telers in het collectief en met anderen in de sector, is de kern van het businessmodel van Zentoo en volgens Michiel een absoluut voorbeeld voor de sector. “Zentoo heeft ons vorig jaar laten zien dat zij een aansprekend, ambitieus en duurzaam bedrijf is, dat de chrysantenteelt de laatste 10 jaar een boost heeft gegeven met goede marketingactiviteiten. Een betrouwbare innovator, die onder andere duurzame energie met restwarmte toepast, evenals LED-belichting en biologische gewasbescherming. De focus op kwaliteit en productvernieuwing, evenals de inzet van datagedreven teelt, is absoluut een speerpunt.”

De andere genomineerden zijn:

  • Allensmore Nurseries Ltd, VK
  • Brookdale Treeland Nurseries Limited, Canada
  • Fructoplant Sp. z o.o., Polen
  • Morel Diffusion SAS, Frankrijk
  • Royal Base Co. Ltd, Chinese Taipei
  • SB Talee de Colombia SAS, Colombia
  • Società Agricola Giorgio Tesi Vivai S.S., Italië
  • Xiamen Ican Seed Co Ltd, China
  • Zhejiang Toyoshima Co., Ltd., China

Meer informatie over de award vindt u hier.

Publicatiedatum: