Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Webinar: Kansen tuinbouwsector in Algerije en Egypte

Kansen onderzoeken in de tuinbouwsector in Algerije en Egypte? Neem dan deel aan de webinar van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit op maandag 12 december. Ze presenteren de resultaten van het kansenrapport en geven advies over exporteren naar Egypte. Deelnemers horen meer over de mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven op deze markten.

Sinds 2001 is de productie in kassen gestegen van ruim 4.300 ha tot ruim 15.800 ha in 2018. Vooral de productie aan de rand van de Sahara neemt toe. Er zijn veel mogelijkheden voor modernisering van de sector. Het overgrote deel van de groenteteelt vindt nog plaats in folietunnels.

Kansen voor Nederlandse bedrijven
Voor Nederlandse bedrijven zijn er kansen bij de bedekte teelt, als het gaat om:

  • het verhogen van de productie;
  • de kwaliteit en een efficiënter gebruik van water en energie;
  • kennis en technologie op het vlak van gewasbescherming en bemesting voor een meer gerichte toepassing.

Tuinbouwsector in Egypte
Er zijn kansen voor Nederlandse bedrijven in de open en de bedekte teelt. Export naar Egypte kan lastig zijn. Het landbouwteam van de Nederlandse ambassade heeft een handleiding gemaakt met advies voor bedrijven die producten exporteren zoals zaden, gewasbeschermingsmiddelen, bemestingsmiddelen, vleeswaren en zuivelproducten.

Kansenrapport
De landbouwteams van de Nederlandse ambassades in Algiers en Caïro hebben ook een studie uitgevoerd die inzicht geeft in de kansen in de tuinbouwsector. Tijdens het webinar worden deze kansen en het exportadvies besproken.

Voor wie?
Bedrijven in de tuinbouwsector, zowel in de bedekte als open teelt, die graag meer horen over de specifieke kansen in Algerije en Egypte zijn van harte welkom.

Deelname en kosten
Aanmelden voor het webinar. Deelname is gratis.

Bron: Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit 

Publicatiedatum: