Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gerberateelt in Kas 2030 met vertrouwen de winter in

In Kas 2030 in Bleiswijk is de gerberateelt met de rassen Kimsey en Ladies First inmiddels het tweede jaar ingegaan. Het streven is om in deze kas integraal duurzaam, fossielvrij en emissieloos te telen. Om dit te realiseren wordt er onder andere geteeld onder full-LED, is de gewasbeschermingsstrategie voornamelijk gebaseerd op de inzet van biologische bestrijders en antagonisten en wordt het water en de voeding gerecirculeerd. Zoals afgelopen jaar is gebleken gaat dat over het algemeen goed, maar soms lopen onderzoekers tegen uitdagingen aan.
 
Zo traden er dit voorjaar problemen op met de blad- en bloemkwaliteit. In eerste instantie in de Kimsey, maar later ook in de Ladies First. De problemen bleken het gevolg van een tekort aan sporenelementen in de bemesting door technische problemen in het bemestingssysteem. De te doseren hoeveelheden waren zo klein dat er netto te weinig gebeurde. Nadat deze problemen waren verholpen, herstelde het gewas snel en namen de productieaantallen en bloemkwaliteit weer snel toe.

Klik hier voor een uitgebreide proefupdate

Publicatiedatum: