Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Air.clima bouwt nieuwe koelcel bij Groenrijk Middelburg

“Zo maken we het nog leuker en aantrekkelijker voor de klanten”

Groenrijk in Middelburg heeft een nieuwe geacclimatiseerde ruimte laten bouwen voor Landmarkt, het onderdeel van het tuincentra dat gaat over de verkoop van eten en drinken. De ruimte is bedoeld voor de gekoelde producten zoals kaas, fruit, en zuivel die bij Landmarkt worden verkocht. Want naast bloemen en planten heeft het tuincentrum nog twee speerpunten: dieren en 'food'.

“We doen er alles aan om er voor de klant een aangename ervaring van te maken. Uiteindelijk is dat toch het doel. De klant een goed gevoel geven zodat ze ook terug willen blijven komen,” vertelt Gilbert Geldof van Groenrijk Middelburg.

Landmarkt
“We wilden al een tijdje meer met eten en levensmiddelen doen. Zo verkochten we al eerder fruit en Zeeuwse streekproducten. We hadden dus al wat ervaring met dit soort handel en zagen hier een toegevoegd waarde in. Zo maken we het nog leuker en aantrekkelijker voor de klanten.”

Groenrijk heeft ter inspiratie voor hun uitbreiding van levensmiddelen ook naar het buitenland gekeken. In Engeland bijvoorbeeld, waar veel winkels veel verder zijn op het gebied van ‘food’. “Daar kan het aandeel in omzet oplopen tot wel 40% bij tuincentra, en er zitten soms zelfs slagers en bakkers in de winkel. Dat mag in Nederland niet qua bestemmingsplan, maar toch zie je ook hier het aanbod aan eten, drinken en horeca stijgen in de tuincentra.”

Oude vuurwerkbunker
Gelukkig kwam er een ruimte vrij te staan net voor het kassa gebied. Vroeger had Groenrijk hier de zogenaamde vuurwerkbunker, maar daar is men recent mee gestopt.

“De verkoop van vuurwerk vonden wij als tuincentra die bekend staat om producten voor dieren toch niet echt passen. Dat hoorde we ook van een aantal klanten. Je ziet ook dat het vuurwerkbeleid in Nederland op lossen schroeven staat, en wij denken dat het binnen een paar jaar wel eens afgelopen kan zijn met het consumentenvuurwerk. In plaats van daar op te wachten besloten wij om de stekker eruit te trekken. We hebben toen van de bunker een gekoelde ruimte gemaakt die aansluit op het ‘food’ gedeelte.”

Air.clima
Tien jaar geleden heeft Groenrijk ook al de bloemenafdeling in het tuincentra laten bouwen door Air.clima. Hierover waren ze bij Groenrijk erg te spreken.

“Het hele project verliep goed en netjes, en het contact onderling was ook prettig. Een hele fijne samenwerking met fijne mensen. En omdat het ook dit keer weer om een geacclimatiseerde ruimte ging, kwamen we weer bij Air.clima terecht. Ze denken echt goed met je mee, en over de kwaliteit valt niet te twisten. We zitten nu in het offerte stadium om de verlichting ook door Air.clima te laten veranderen. Ze hebben bij landmarkt ook de verlichting gedaan en in de entree, nu dus de rest nog.”

Voor meer informatie:
Gilbert Geldof
Groenrijk Middelburg
Mortiereboulevard 24
4336 RA Middelburg
T: +31 (0)118 470400
info@middelburg.groenrijk.nl 
www.groenrijkmiddelburg.nl


Air.clima
Veldkant 8
B – 2550, Kontich, België
T: +32 3 451 34 90
info@airclima.be 
www.airclima.be