Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PAWW-regeling loopt vijf extra jaren door

Per 1 oktober 2022 is de PAWW-regeling voor vijf jaar verlengd. Inmiddels is de bijbehorende cao PAWW Agrarisch, Groen en Visserij ook algemeen verbindend verklaard door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De PAWW regeling is in het leven geroepen om een eerdere versobering op de WW en loongerelateerde WGA te compenseren. De Werkgeverslijn land- en tuinbouw geeft een update.

Voor 2023 is de PAWW bijdrage vastgesteld op 0,15%. De gezonde financiĆ«le positie van het fonds en de aanhoudende lage werkloosheid spelen een belangrijke rol bij de vaststelling van die bijdrage. De PAWW bijdrage is een werknemerspremie die in mindering wordt gebracht op het brutoloon van de werknemer. De werkgever draagt de bijdrage af aan de Stichting PAWW. Voor piekarbeiders geldt een uitzondering, zij vallen niet onder de PAWW regeling.

Wat is de PAWW?
De PAWW regeling is in het leven geroepen om een eerdere versobering op de WW en loongerelateerde WGA te compenseren. In 2016 werd de duur van de WW en de loongerelateerde WGA verkort van 38 maanden naar maximaal 2 jaar. De vakbonden en werkgevers spraken toen af dat de gemiste maanden privaat gerepareerd konden worden in de Private Aanvulling WW en WIA, kortweg PAWW. Hiermee wordt het recht op een uitkering na betaalde arbeid weer verlengd tot het oude niveau.

Bron: Werkgeverslijn land- en tuinbouw

Publicatiedatum: