Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"We gaan graag met de Tuinbouw Ondernemersprijs het land in"

“We gaan graag met de Tuinbouw Ondernemersprijs het land in.” Dat vertelt Michiel F van Ginkel, voorzitter van de Tuinbouw Ondernemersprijs, in gesprek met Greenport West-Holland. De award wordt 29 maart wederom uitgereikt en ditmaal op een locatie in Greenport West-Holland. Welke locatie dat is, wordt binnenkort bekendgemaakt. Bovendien wordt 29 maart tevens de themaprijs ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’ uitgereikt.

De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een ondernemer die durf, daadkracht en duurzaamheid toont. Zo won drie jaar geleden Anthura, in 2020 ging de award naar Prominent, en vorig jaar was Wijnen Square Crops de winnaar. De uitreiking vond traditioneel plaats op de Keukenhof, tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de tuinbouw. In 2022 gebeurde dat voor het eerst op een andere locatie, namelijk de Floriade.

“We gaan graag met de Tuinbouw Ondernemersprijs het land in”, vertelt voorzitter Van Ginkel. “De tuinbouw is namelijk meer dan de Keukenhof. Daarom besloten we vorig jaar de prijsuitreiking elk jaar op een andere locatie te organiseren. In 2023 is dat Greenport West-Holland. Waarom? Het is een heel belangrijke regio voor de tuinbouw, waar bovendien veel winnaars vandaan komen.”

Jong talent
Sinds afgelopen jaar heeft de Tuinbouw Ondernemersprijs ook een themaprijs. Afgelopen jaar was het thema ‘Robotisering en data-gedreven tuinbouw’: winnaar daarvan was Gearbox. Van Ginkel: “De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt altijd gewonnen door grote, bekende bedrijven. Maar de tuinbouw heeft ook veel jong talent nodig: die jongeren vind je met name bij gespecialiseerde bedrijven. Daarom zijn we met de themaprijs gestart.”

Dit jaar is gekozen voor het thema ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’: die keuze werd gemaakt in samenspraak met Greenport West-Holland. Van Ginkel: “Er zijn steeds meer bedrijven die zoeken naar nieuwe toepassingen. Die ontwikkeling willen we laten zien met de themaprijs. Enerzijds om die bedrijven te steunen, anderzijds om talenten van búiten de tuinbouw te laten zien dat de sector meer doet dan het telen van mooie bloemen, planten en groenten.”

Sinds 1986
De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt al sinds de oprichting in 1986 gedragen door de partners: Royal FloraHolland, Rabobank, Flynth adviseurs en accountants, Interpolis | Innovatiefonds HagelUnie en het Ministerie van Landbouw van Natuur en Voedselkwaliteit. En dit jaar ook door de Greenport West-Holland.

Aanmelden voor de Tuinbouw Ondernemersprijs en de themaprijs is mogelijk tot 25 november via de website van Tuinbouw Ondernemersprijs. Binnenkort wordt bekendgemaakt waar de prijzen worden uitgereikt.

Bron: Greenport West-Holland 

Publicatiedatum: