Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tessa op pad met Adri Bom-Lemstra als 'voorzitter voor één dag'

Tessa van den Bergh mocht zich op donderdag 17 november ‘directeur voor één dag’ noemen. Voorzitter voor één dag is wellicht een betere benaming, want ze liep die dag mee met Adri Bom-Lemstra, voorzitter van Glastuinbouw Nederland. Tessa loopt ook stage bij het team Energietransitie glastuinbouw bij het ministerie van LNV.

Ze is net klaar met haar bachelor studie in milieu aan Wageningen Universiteit, na een minor politicologie in Canada. “In de afgelopen maanden heb ik bij LNV veel van de glastuinbouwsector meegekregen vanuit een overheidsperspectief", vertelt ze in een verslag van Glastuinbouw Nederland. "Daar is mijn interesse voor dit dagprogramma bij Glastuinbouw Nederland vandaan gekomen. Ik ben geïnteresseerd in de energietransitie vanuit ondernemersperspectief.”

Initiatief vanuit de sector
Tessa is al langer bekend met de glastuinbouw en bewondert vooral de innovatieve mindset van de tuinders. “De sector is in zijn klimaatdoelen heel ambitieus, en ik vind het bijzonder dat dit vanuit de sector zelf komt. Verder wordt er zo hard gewerkt aan verduurzaming en energiebesparing, waarbij het initiatief wederom uit de sector zelf komt. Ik heb dat nergens anders in de land- en tuinbouw zo gezien. Ten slotte vind ik het fantastisch dat wij in Nederland een grote variatie aan plantaardig voedsel en planten zelf kunnen produceren. Daar wil ik graag aan bijdragen en meer over leren.”

Gevarieerde actvititeiten
Een dag aan de zijde van Adri Bom-Lemstra bracht haar meer dan verwacht. "Op voorhand heb ik een programma gekregen, maar de variatie aan activiteiten heeft me best verbaasd", zo kijkt Tessa terug. "Ik heb een bedrijfsbezoek meegemaakt - Hofland Flowering - was bij de opname van KasTopics, heb meegedaan aan een communicatieoverleg voor de sierteelt en aan een overleg met gemeentes."

Tessa vond het bovendien erg gezellig om met Adri op pad te zijn. "Ze heeft openlijk verteld over haar werkzaamheden en over Glastuinbouw Nederland. Ook haar positie als vrouw met een belangrijke functie in de glastuinbouw kwam ter sprake. Haar adviezen neem ik zeker mee in mijn verdere studie en loopbaan. Het was een hele leuke dag om mee te maken."

Bron: Glastuinbouw Nederland 

Publicatiedatum: