Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minister Van der Wal op Nationale Boomfeestdag in Zundert

Minister Van der Wal heeft op de Nationale Boomfeestdag in Zundert de eerste boom geplant. De boomkwekerijsector stond er centraal met het thema ‘(Met) Bomen werken!’


Foto: Freson/BCT

De Nationale Viering van de Boomfeestdag vond woensdag 16 november plaats op het Business Centre Treeport. Op het nieuwe bedrijventerrein zijn ruim 1.000 bomen en struiken geplant, waaronder 12 grote bomen in een Bomencirkel en 3 grote bomen precies op de grens tussen Nederland en België.

Ook minister Van der Wal (Natuur en Stikstof) plantte mee, samen met onder andere de Zundertse burgemeester Joyce Vermue, de Zundertse kinderburgemeester en Kinderraad en Marc Lodders namens BCT/Treeport.

Het thema ‘(Met) Bomen werken!’ was gekozen om te laten zien hoe belangrijk bomen voor mensen zijn, hoe mooi het voor kinderen en jongeren is om te kiezen voor een groen beroep, en hoe belangrijk de boomkwekerijsector is voor nieuwe aanplant.

De minister deed op de Boomfeestdag ook nog mee aan een panelgesprek over hoe overheden, bedrijfsleven en andere partijen Nederland groener maken. Hierbij kwam ook de Bossenstrategie ter sprake. Hierin is de Boomfeestdag opgenomen, en dat kinderen dan onder schooltijd mogen meehelpen met het planten.

Bomen helpen met oplossen CO2- en stikstofprobleem
De LTO Vakgroep Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen was op de Boomfeestdag vertegenwoordigd door Jan van Leeuwen. Na afloop sprak hij nog kort met de minister. "Ik heb haar aangeboden dat wij als LTO Bomen graag meehelpen met onze bomen en planten, om het CO2- en stikstofprobleem op te lossen en de natuur vooruit te helpen. Zij vond dit wel een goed idee.”

Boomfeestdag sinds 1965
De Nationale Boomfeestdag wordt al 65 jaar gevierd. Staatsbosbeheer begon ermee in 1957, toen nog de Boomplantdag geheten. Sindsdien hebben zo’n 5 miljoen kinderen ruim 13 miljoen bomen in Nederland geplant. Jaarlijks planten 100.000 kinderen zo’n 200.000 bomen en struiken.

bron: LTO

Publicatiedatum: