Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drie harde ingrepen tijdens controle huisvesting arbeidsmigranten in Westland

Donderdagavond 17 november heeft er een grote integrale controle plaatsgevonden naar de woon- en leefsituatie van arbeidsmigranten in het glastuinbouwgebied van Westland. Tijdens de controle zijn meerdere overtredingen aan het licht gekomen. In een aantal gevallen was er sprake van erbarmelijke verblijfsomstandigheden.

De controle werd uitgevoerd door de gemeente Westland in samenwerking met diverse veiligheids- en zorgpartners, waaronder de politie, brandweer, Omgevingsdienst Haaglanden, Nederlandse Arbeidsinspectie en het Sociaal Kernteam Westland.

Op 23 percelen is elk bouwwerk gecontroleerd. In drie gevallen was de situatie dermate ernstig dat spoedeisende bestuursdwang is toegepast. Dit wil zeggen dat de mogelijkheid tot overnachting direct is beĆ«indigd door de ruimtes te sluiten en te verzegelen. De gemeente heeft de betrokken bewoners onderdak aangeboden in het Fletcher Hotel Naaldwijk. Arbeidsmigranten die gisteren niet thuis waren, kunnen alsnog hulp krijgen van de gemeente.  

Bron: Gemeente Westland

Publicatiedatum: