Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoek naar oplichting in kassenbouwsector Almería

De Spaanse belastingdienst meldt dat bij een operatie tegen btw-fraude in de kassenbouwsector in de provincie Almería vijf mensen zijn aangehouden: twee met de Roemeense nationaliteit, een met de Russische nationaliteit en nog eens twee met de Spaanse nationaliteit. Ze worden beschuldigd van vermeende oplichting voor ruim € 10 miljoen.

"Het onderzoek, uitgevoerd door de Inspectiedienst, de computerauditeenheden en de Douane-afdeling van de Belastingdienst, heeft geleid tot vijf huiszoekingen in Almería, Vícar, Roquetas de Mar en El Ejido. Alle huiszoekingen werden gecoördineerd door de onderzoeksrechter nr. 2 van Almería", meldt de Spaanse belastingdienst.

"De onderzoeksfase richtte zich op een aantal zakenkantoren, geleid door een en dezelfde familiegroep, die een groot aantal personen inzetten als stromannen om een netwerk te vormen van bedrijven die gedurende een korte periode op onregelmatige basis zeer hoge bedragen factureerden voor vermeende kassenbouw."

"De belangrijkste ontvanger van de facturering was een handelsonderneming in deze sector, die de fraude gebruikte om abnormaal lage prijzen op de markt te krijgen, of die op onregelmatige wijze eigenaars van teeltbedrijven factureerde, die zo hun belastingverplichtingen voor btw konden verminderen."

40 bedrijven geanalyseerd 
"Op dit moment zijn bijna 40 lege vennootschappen geanalyseerd, maar dat aantal kan nog toenemen. De bedrijven hadden één partner en beheerder, waren van heel recente datum, hadden geen geschiedenis in de markt, geen activa en hadden een absoluut gebrek aan werkelijke voorraden. Via deze bedrijven zou sinds 2018 een vermeende btw-fraude van ruim € 10 miljoen kunnen zijn gepleegd. Volgens het onderzoek dat is uitgevoerd op tal van bankrekeningen van deze bedrijven, zou de organisatie bijna € 15 miljoen euro contanten hebben binnengehaald in de voorbije jaren." 

"De Douane-afdeling van de Belastingdienst van Almería zal het onderzoek voortzetten om de identiteit vast te stellen van de rest van de mensen die mogelijk tussenbeide zijn gekomen bij de criminele activiteit, waardoor in de komende periode nieuwe aanhoudingen niet worden uitgesloten", zegt de Belastingdienst.

Bron: sede.agenciatributaria.gob.es

Publicatiedatum: