Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Optie is er, écht onderzoek nog niet in Vlaanderen

Kan gebruik mijnwater financieel uit voor teler?

Ten minste 1 teler in Vlaanderen heeft een leiding liggen om gebruik te kunnen maken van mijnwater om gewassen mee te irrigeren. In het Vlaams parlement werd de minister van landbouw naar de mogelijkheden van het gebruik van mijnwater gevraagd, zeker nu regenwater 's zomers schaars is bij gebrek aan goede buien. 

Steven Coenegrachts van Open Vld. legde minister Brouns op 29 september de vraag voor wanneer mijnwater, dat wel vanwege een hoog ijzergehalte bezinking nodig heeft én waarvoor transport- en pompfacilteiten nodig zijn, écht kostenefficiënt is ten opzichte van gebruik van drinkwater. 

De minister laat weten geen onderzoek te hebben gedaan naar de economische rendabiliteit van gebruik van mijnwater in de land- en tuinbouw. Wel gaf de minister vorig jaar juni al aan dat in de provincie Limburg het mijnwater niet echt dicht bij land- en tuinbouwlocaties ligt en daarmee eerder interessant is voor de industrie. 

Bron: Vlaams parlement